Megszólalt a HODL csávó

spot_img

Emlékszel még arra a bitcointalk fórumhozzászólásra, amiből a HODL egész elképzelését eredeztetjük? Már több mint öt éve jelent meg és azóta nem csak, hogy híressé vált a hozzászólás, de talán sosem nőtt még ki egy elírásból egy egész (potenciális) meggazdagodáshoz (talán) vezető stratégia (stratégia?).

Az utóbbi időben a piac nem igazán igazolta vissza a HODLerek, vagyis a tartók elképzeléseit. Egyre többen bukkannak fel a közösségben, akik megbánták, hogy ahelyett, hogy eladtak volna egy vételinél magasabb áron, csak tartottak és tartottak. Most előkerült még egy kritikus hang, ezúttal éppen a HODL teremtőjétől.

A Bitcoin születésének 10 éves évfordulóján a Coindesk felkereste a hírhedt hozzászólás íróját, aki meghívta a stábot saját házába és készségesen nyilatkozott nekik.

Mit tudtunk meg Mike-tól?

  • Elég magányos estéje volt, mert a barátnője a saját barátnőivel bulizott, ő pedig otthon unatkozott, esett az eső, szóval egy whiskyhez nyúlt és fórumozott.
  • még mindig szereti a Bitcoint, de koránt sem egy Bitcoin maximalista
  • A HODL átváltozott valami mássá: egy olyan elképzeléssé, miszerint nem szabad eladni, semmilyen oknál fogva, de ezzel soha nem értett egyet.
  • Amikor ő bekerült az egészbe, a use-case még a fizetés volt, erről szólt az egész. Azzal a reménnyel kecsegtetett a Bitcoin, hogy elterjed mint fizetőeszköz. Miért ne adnád el ha kell a pénz és miért ne vásárolnál belőle valamit ha szükséged van rá – gondolta.
  • Mike szerint ez adta volna az értékét: egy határok nélküli, peer to peer, korlátlan, szabad és gyors fizetési lehetőség.
  • Elmondta, hogy szerinte útközben elveszett ez az elképzelés és nem látja, hogy így honnan jönne a Bitcoin értéke: a szektor átment spekulatív befektetők játszóterévé.
  • Az egész “értéktárolás eszköze” elképzelésben nem lát semmit – bár elég óvatosan fogalmazott.

A kifejezetten kritikus és bizonytalan részét a riportnak itt találod, a Coindesk riportját pedig ezen a linken nézheted meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img