A BitTorrent volt vezetője szerint Justin Sun átveri az embereket

spot_img

A BitTorrent január elején jelentette be saját kriptopénzét, melyet a Tron hálózatán fognak kibocsájtani. Az új tokeneket részben egy airdrop során, a TRX tulajdonosok között fogják szétosztani, ami valószínűleg közrejátszhatott az árfolyam emelkedésében is.

Tron (TRX): Három hét alatt +200%, érik a visszahúzódás


A BitTorrent több tízmillió felhasználója miatt, a Tron ezt blokkláncának tényleges, tömeges elterjedéseként igyekszik kommunikálni, de a torrent szoftver nemrégiben távozott stratégiai igazgatójának véleménye szerint, jelen esetben sem kellene Justin Sun minden szavát készpénznek vennünk.

Simon Morris 10 évet töltött el a BitTorrentnél és elmondása szerint korábban már ők is vizsgálták már egy kriptopénz bevezetésének a lehetőségét.

“Eleinte úgy voltunk vele, hogy ez egy buborék amiből mi is profitálhatnánk, később aztán rájöttünk, hogy egy token bevezetésével akár 40%-kal is gyorsabbá tehetnénk a hálózat működését.”

Ennek gyakorlati megvalósítása ugyanakkor már korántsem olyan egyszerű és Morris szerint kizárt, hogy a Tron meg tudná oldani ezt a problémát.

“Ugyanabban az irányban tapogatóznak mint mi, de egy egész marketing hadjáratot húztak fel egy kísérleti technológiára.”

Morris huzamosabb időt töltött el a Tron kínai központjában is és Justin Sunról is elmondta véleményét:

“Nagyon jó marketinges, de a technológiához egyáltalán nem ért. Úgy közelíti meg a dolgokat mint Trump. Ha hazugságon kapják, egy mégnagyobb hazugsággal próbálja megúszni a dolgot.”

Végül ez a bizalmatlanság vezetett ahhoz is, hogy otthagyja a céget.

“Volt egy beszélgetésünk Justinnal, amikor kiderült, hogy a Tron más kriptós projektektől lopta el és ollózta össze a whitepaper-ét. Azt javasoltam neki, hogy ismerje el amit tettek és kérjen bocsánatot, de ő végig kitartott amellett, hogy semmi ilyesmi nem történt, miközben a net tele van az ezt alátámasztó bizonyítékokkal.”

Magáról az új tokenről pedig alábbiakat mondta:

“A Tron egyszerűen nem rendelkezik akkora kapacitással, hogy a BiTorrent forgalmát kezelni tudja. A 10 000 tranzakció másodpercenként egy nagy hazugság és ha élesbe állnak, a Tron össze fog omlani. Ha mégis működni fog, akkor majd egy központi szerveren fogják futtatni, amiről kitalálják, hogy ez a Tron Lightning Network-je. Úgy fognak tenni, mintha a Tron vívmánya lenne, pedig semmi köze nem lesz hozzá. Az pedig, hogy a Tron jobb mint az Ethereum szintén hazugság. Az egész az Ethereum J forkja és még arra sem szántak időt, hogy annak a biztonsági javításait implementálják a saját rendszerükbe.”

A BitTRONnet token várhatóan kiemelet téma lesz a Tron által szervezet jövőheti konferencián is, aminek sztárvendége Kobe Bryant lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img