Beépített kriptopénz tárcával jöhet a Samsung S10

spot_img

A legutóbb kiszivárgott Samsung S10 fotókkal kapcsolatban az oldalra tolt kamera, és a telefonokra előre telepített Samsung Blockchain KeyStore app verte a legnagyobb visszahangot.

A képek valódiságával kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy a kifejezetten a dél-koreai gyártóval kapcsolatos hírekkel foglalkozó SamMobile hozta a hírt, aki szabadalmi beadványok miatt már decemberben megszellőztette ugyanezt. Akkor a Samsung hivatalosan is cáfolta a híreket, mondván nem tudnak kommentálni egy olyan dolgot, ami kitaláció. A SamMobile például még az S8 esetében lehozta a 3,5mm audio kimenet megszűnését is, ez pedig nem bizonyult igaznak.

Most valószínűleg mégis belenyúltak valamibe, hiszen a tegnapi képeket mára a nemzetközi tech sajtó egy része, így például a Verge is lehozta. Az előre telepített, szabadalmaztatott tárca app “biztonságos és kényelmes hely a kriptopénzeid számára” – olvasható a bal oldalon látható kezdőképernyőn:

Az app elméletileg a processzor Megbízható Végrehajtási Környezet – Trusted Execution Environment (TEE – Wikipedia) elzárt területét használja, mely kulcsaink legbiztonságosabb, hardveres tárolását teszi lehetővé. Örömmel vesszük a hozzászólásokat a TEE pontosabb működéséről.

A képeken egyelőre csak Ethereum látszódik, mint támogatott coin, ennek ellenére legalább bitcoint biztosan fogunk tudni segítségével tárolni. A kiszivárgott képek alatt egyébként az emberek nagy része a kamera elhelyezésén és méretén háborog.

Nagy szám

A lépéssel a világ legnagyobb okostelefon gyártója, a 21%-os globális részesedéssel rendelkező Samsung a kriptopénz tárca fejlesztők és gyártók közé lépett elő, hiszen egyszerre biztosít szoftveres és hardveres megoldást kulcsaink tárolására. Nem gondoljuk, hogy a jelenleg legbiztonságosabb megoldásként ismert, hardveres (általunk is ajánlott) Ledger és társai ezután háttérbe szorulnának, hiszen a mobil elvesztése megmarad rizikófaktornak. Rosszul az androidos tárca appok fejlesztői járnak. Melyik Samsung tulajdonos használna más tárca appot a beépítetten kívül, ha az felhasználóbarát és elég sok fajta kriptót tárol?

Az S10 hivatalos leleplezése február 20-án esedékes, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a többi fontos mobilgyártó lépése kriptó ügyben. A Samsung egyébként azért is lép a 2017-ben világszintű hypeba kifutó kriptopénzek iránt érdeklődők felé, mert jelentős iramban vesztik a piacot a teljes palettájukon a konkurencia (Huawei, OnePlus, és egyéb kínai gyártók) jóvoltából. Minden alkalmat meg kell ragadniuk “menőségük” és innovációs felsőbbrendűségük bizonyítására.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img