A nyereség háromszorosát vonnák le adóként egy svéd bitcoin kereskedőtől

spot_img

Néhány nappal ezelőtt, a román szabályozás életbe lépése kapcsán már kiderült, hogy a legtöbben rábólintanátok egy kriptopénzek utáni nyereséget terhelő, 10%-os közteher megfizetésére.

Bár Svédország sok szempontból fejlettebb Romániánál, ebben a tekintetben az északiak bizony okkal irigykedhetnek szomszédainkra. Linus Dunkers esetéről a  helyi média számolt be. Az úr még 2014-ben kezdett el Bitcoinnal kereskedni, mely során több tízezer tranzakciót bonyolított le és nagyjából 2.8 millió dollár értékű kriptopénzt forgatott meg. Ebből a teljes haszna 300 000 dollár lehetett, az adóhatóság viszont ennek közel háromszorosát, 885 000 dollárt akar behajtani rajta, ami az egyes ügyletek külön-külön való megadóztatása után jöhetett ki a hivatalnak.

“Abszurd, hogy 30% helyett 300%-os adót kell fizetnem. Ez nem az jogkövetésre, hanem a titkolózásra ösztönzi az embereket” – nyilatkozta Linus.

Korábban egy kanadai srác járt hasonlóképeen, akinek 5000 dolláros befektetésére 400 000 dollárnyi adót számolt ki az amerikai hatóság.

Befektetett tőkéjének nyolcvanszorosát követelhetik adóként egy kriptopénz kereskedőtől

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img