A nyereség háromszorosát vonnák le adóként egy svéd bitcoin kereskedőtől

Megosztom

Néhány nappal ezelőtt, a román szabályozás életbe lépése kapcsán már kiderült, hogy a legtöbben rábólintanátok egy kriptopénzek utáni nyereséget terhelő, 10%-os közteher megfizetésére.

Bár Svédország sok szempontból fejlettebb Romániánál, ebben a tekintetben az északiak bizony okkal irigykedhetnek szomszédainkra. Linus Dunkers esetéről a  helyi média számolt be. Az úr még 2014-ben kezdett el Bitcoinnal kereskedni, mely során több tízezer tranzakciót bonyolított le és nagyjából 2.8 millió dollár értékű kriptopénzt forgatott meg. Ebből a teljes haszna 300 000 dollár lehetett, az adóhatóság viszont ennek közel háromszorosát, 885 000 dollárt akar behajtani rajta, ami az egyes ügyletek külön-külön való megadóztatása után jöhetett ki a hivatalnak.

“Abszurd, hogy 30% helyett 300%-os adót kell fizetnem. Ez nem az jogkövetésre, hanem a titkolózásra ösztönzi az embereket” – nyilatkozta Linus.

Korábban egy kanadai srác járt hasonlóképeen, akinek 5000 dolláros befektetésére 400 000 dollárnyi adót számolt ki az amerikai hatóság.

Befektetett tőkéjének nyolcvanszorosát követelhetik adóként egy kriptopénz kereskedőtől

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel