McAfee ismét indul az elnökválasztáson, közben keresi az adóhatóság

spot_img

Kedden tett közzé egy videót a Twitteren az ismert kriptopénz szakértő, a korábban vírusírtó szoftvereivel világhírűvé vált John McAfee. Elmondása szerint az IRS-el, az amerikai adóhatósággal van egy (kis) konfliktusa, mint kiderült nyolc évnyi adóhátralékról van szó, a szakember szerint azonban ez csupán ürügy, valójában az ellehetetlenítése a cél.

Ugyanis ismét indul az elnökválasztáson, azt nem tudtuk meg, hogy a hivatalos jelentkezését is beadta-e már. Az mindenesetre biztos, hogy állítása szerint nem csak arról van szó, hogy elnökké választását akarják megakadályozni (az sem teljesen világos, hogy pontosan ki vagy kik), hanem a kriptopénzek elleni háború kibontakozásáról van szó.

Megfogalmazása szerint kampányát “száműzetésben” kell vezetnie, nincs könnyű dolga. A kriptopénzekre visszatérve tweetjeiből megtudhattuk, hogy az elmúlt években számos konferencián beszélt arról, hogy a kriptopénzek össze fognak csapni a kormányokkal, ez most beigazolódik.

Ennek legfőbb oka McAfee szerint az, hogy a privacy coinok elterjedése miatt az állam nem lesz képes adót szedni az emberektől, így a kormányok “zsugorodni” kényszerülnek, új bevételi forrásokat kell találniuk.

Az adózást egyenesen “lopásnak” minősítette egy másik tweetben, nehezen követhető logikával úgy fogalmazott, hogy azért lopás az adóztatás, mert a adófizetést megtagadó embereket bűnözőként kezeli az állam.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img