A BTC ellenes korábbi Starbucks CEO indulhat az elnökválasztáson

spot_img

Howard Schultz, a Starbucks kávézólánc korábbi első embere nyilatkozataiban többször kifejtette, hogy nem nézi jó szemmel a bitcoin-t és a “háza táján” történő dolgokat, ahogy az lenni szokott, a blokkláncban viszont “nagy potenciált” lát. Azért érdekesek most ismét az amerikai üzleti élet elitjébe tartozó Schultz kijelentései, mert az egyik tweetje szerint “fontolgatja” az indulást az elnökválasztáson.

Már meg is jelölte, hogy miként, pontosabban “milyen színekben” indulna, “centralistának” és “függetlennek” tartja magát. Mint elmondta, elege van az alacsony hatékonyságú kétpártrendszerből, ami az USA politikáját jellemzi. Egy másik tweetjéből az is kiderült, hogy megosztotabbnak látja a politikát “mint valaha”, ennek is véget szeretne vetni, kifejezetten lehetőségként tekint a kialakult helyzetre.

A bosszúálllás politikáját, amit Schultz szerint manapság jellemző különösen károsnak tartja, a 60 Minutes című TV műsornak adott interjújában mindkét nagy politikai tömböt, a demokratákat és a republikánusokat is élesen bírálta.

A kriptopénzek szempontjából azért érdekes Schultz indulása, mert abban az esetben, ha nyerne, egy nem kifejezetten “bitcoin barát” elnöke lenne a világ vezető gazdasági és katonai hatalmának. 2018 januárjában a sikeres vállalkozó úgy fogalmazott, hogy nem hiszi, hogy “most vagy a jövőben” pénz válhatna a bitcoinból. Érdekes, hogy nem utasítja el kategórikusan a kriptopénzeket, azt elképzelhetőnek tartja, hogy a készpénz nélküli jövő részét képezzék valamilyen formában.

A blokklánc kapcsán (ahogy az lenni szokott, sőt: divatos) viszont kifejezetten elfogadó és támogató, még annak a lehetőségét is felvetette, hogy egy napon blokklánc alapon fusson a világhírű kávézólánc valamelyik applikációja. Schultz vagyona jelenleg 3,3 milliárd dollár, 1986-tól egészen 2000-ig volt a Starbucks CEO-ja, majd 2008-tól 2017-ig ismét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img