Bitcoin az Ethereum blokkláncon: megérkezett a Wrapped Bitcoin (WBTC)

Megosztom

A Wrapped Bitcoin (WBTC) egy olyan ERC20 token, aminek értéke a Bitcoin árfolyamán alapul (1 WBTC = 1 BTC). A token létrehozója az amerikai BitGo, egy állami engedéllyel rendelkező, blokklánc biztonságra és kriptopénzek megőrzésére szakosodott cég.

“A WBTC célja, hogy a Bitcoin által biztosított érték és likviditás elérhetővé váljon a főleg csak Ethereum alapú tokeneket támogató decentralizált tőzsdéken is, valamint hogy az Ethereum és az ERC20 által kínált megoldások segítségével a fejlesztők új és kreatív tulajdonságokkal ruházhassák fel a BTC-t.”

A BitGo minden egyes WBTC létrehozásakor 1 BTC-t helyez letétbe, a tokenek és a letét 1:1 aránya pedig bármikor, bárki által ellenőrizhető.

A WBTC indulásakor három dexen, az AirSwapon, az Idexen és az Enjin által is támogatott Kyber Netwörkön vált elérhetővé, de ez a szám hamarosan 20 fölé is növekedhet, mert a hivatalos blogbejegyzés szerint tőzsdék sora jelezte a felvétel szándékát. A token árfolyamának alakulása már a Coinmarketcapen is követhető.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel