USDS: Újabb stablecoin érkezik a Binance tőzsdére

spot_img

A Binance blogbejegyzésben jelentette be, hogy február 6-án hajnalban listázza az USDS tickerrel futó, dollár árfolyamhoz kapcsolt StableUSD tokent, melynek célja az összes többi konkurenséhez hasonlóan a kriptopénzek volatilitásának ellensúlyozása, ideiglenes “kiülés” lehetőségének megadása.

Újdonságot a többiekhez képest az jelent, hogy az USDS erősen szabályozott háttérrel rendelkezik, negyedéves auditokat és heti rendszerességű jelentéseket vállalt magára a letétben tárolt dollár mennyiségekről. Az Ethereum alapú stabilcoin a kibocsátó Seattle-i Stably startup szerint azért nagy szám, mert mindössze egy év fejlesztéssel, mindössze fél millió dollár tőkebefektetéssel sikerült létrehozni, és bejuttatni a Bittrex mellett a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjére is.

A jövőben egy privacy fókuszú stabil kriptó kibocsátása mellett EOS és Stellar stablecoinokat is terveznek, illetve a zászlóshajó USDS-t fogják még több tőzsdére bejuttatni. A coinmarketcap Top100-ban jelenleg 6 darab, dollárhoz kapcsolt árfolyamú kripto található, ezek közül magasan a legnagyobb a viharvert Tether kettő milliárd dolláros kapitalizációval. A 6 darab közül egyetlen, a Maker ökoszisztéma okosszerődései által stabilizált Dai az, amely mögött nem áll valós vagy vélt dollárfedezet.

Mi lehet az üzleti modell a USDS projekt mögött? Miért jó a startupnak, hogy dollár letétet tárol másoknak, amit nem mozgathat? Hol itt a nagy pénz?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img