Egy kriptopénz árfolyamára is hathat az alapító magánélete?

spot_img

A klasszikus részvény- és pénzpiacokon jól megszokott jelenség, hogy egy-egy vezető, netán alapító magánélete, betegségének híre, extrém esetben halála hatással van az adott papírra, pénzügyi termékre, egyébre. A legutóbbi, különösen látványos eset során az Amazon alapítója jelentette be, hogy válik, ennek hatására 5%-os esés következett be a webshop óriási részvényeinek értékében.

Ha mindez nem lenne elég, a friss hírek szerint intim fotókkal zsarolja valaki, vagy valakik Jeff Bezost, ismét olyasmi, ami nem tesz különösebben jót a részvényárfolyamnak. Felmerül a kérdés, hogy hogyan reagálna a kriptopénzek piaca például arra, ha a Litecoin alapítójáról, Charlie Lee-ről kiderülne, hogy elhúzódó, komoly betegségben szenved, vagy ha Vitalik Buterin bejelentené, hogy hat hónapos rekreációs szabadságra megy.

Kérdés, hogy a decentralizáció modellje képes-e arra, hogy az alapító személyétől függetlenítse magát a kriptopénzt, vagy ugyanúgy meghatározó az illető személye és élete, mint a klasszikus részvénypiacon.

Hathat egy kriptopénz árfolyamára az alapító magánélete?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img