Lightning Network: az áramló pénz

Megosztom

A Bitcoin blokkláncát az elmúlt években egyre többen kezdték el használni, ami a tranzakciós idők növekedésével és a jutalékok emelkedésével járt. A Lightning Network fejlesztése azonban megoldhatja ezeket a problémákat és sikere nem csak a Bitcoin, de az egész kripto ökoszisztéma radikális átalakulását eredményezheti, mivel egy csapásra feleslegessé teheti a ma ismert kriptovaluták jelentős részét.

Jelenleg az összes Bitcoin hálózaton végbemenő tranzakció külön-külön kerül rögzítésre a blokkláncon. A Lightning Network által bevezetett tranzakciós csatornák viszont azt tennék lehetővé, hogy az utalások hitelesítése ne egyesével, hanem csak nagyon sok tranzakció összegyűjtése után, egyszerre történjen meg.

A már tesztelés alatt álló rendszerben jelenleg 6000 node vesz részt és az eddigi tapasztalatok alapján, a rajtuk végrehajtott utalások azonnalinak tekinthetőek, a jutalékok pedig csupán egy dollár cent töredékét teszik ki. A szinte ingyenes mikrotranzakciók a jövőben a pénz felhasználásának egy egészen új módját tehetik lehetővé. Ez lehet a streaming money, vagyis az áramló pénz, ami azt jelenti, hogy különböző szolgáltatásokért cserébe élőben, azok folyamata során is lehessen majd fizetni. Egy dolgozó számláján például nem havonta egyszer (vagy 3 év csúszással), hanem percenként kerülhetne jóváírásra az elvégzett munkáért járó javadalmazás. A pénz valós idejűvé válásával, a ma ismert gazdasági rendszer is gyökeres átalakuláson mehetne keresztül.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel