Megőrző szolgáltatások = anonim tranzakciók?

Megosztom

Korábban már többször találkozhattatok a Grayscale befektetési alap nevével, ami 203 000 BTC, a teljes rendelkezésre álló bitcoin mennyiség közel 1%-a felett rendelkezik.

Akárcsak a Grayscale, a közeljövőben induló Bakkt és Fidelity, de még a Coinbase Custody révén is, a forgalomban lévő bitcoin mennyiség jelentős része egy-egy ilyen, intézmények digitális vagyonának megőrzésére specializálódott mammut vállalat cold walletjében köthet ki.

A Bitcoint arra tervezték, hogy a rajta lebonyolított tranzakciók a blokk explorerek segítségével bármikor ellenőrizhetők és visszakereshetők legyenek, a megőrzésre épülő üzleti modellek azonban mindezt sokkal nehezebbé tehetik. Könnyen elképzelhető, hogy a letétek kezelését végző magáncégek, a házon belül végrehajtott tranzakciókat (pl.: két ügyfél közötti adás-vételt) nem feltétlenül fogják majd a blokkláncon lebonyolítani, hanem azt csak egy belső, centralizált adatbázisban végrehajtott módosítással “papírozzák le” saját maguknak, így a valós tulajdoni viszonyok a külső szemlélők számára teljesen láthatatlanok maradhatnak.

A nagy vagyonnal rendelkezők egy része ma is előszeretettel vesz igénybe diszkrét pénzkezelést lehetővé tevő (offshore) szolgáltatásokat, így nem lenne meglepő, ha ezek valamilyen formában a kriptopénzek világában is felütnék a fejüket.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel