Márciusban indul a Fidelity letétkezelői szolgáltatása

spot_img

A Bloomberg iparági forrásokra hivatkozva hozta le tegnap este a hírt, miszerint a Fidelity, a világ egyik legnagyobb alapkezelője, márciusban elindítja a saját Bitcoin letétkezelői szolgáltatását, mellyel természetesen az intézményi nagybefektetőket (bankok, alapkezelők, nyugdíjalapok stb.) célozzák.

A Coinbase saját megoldása, és a messiásként várt Bakkt hasonló szolgáltatása mellett ez azért nagy szám, mert azt mutatja, hogy a rendszeres “a bitcoin halott, a kriptopénzek halottak” hírek és vélemények ellenére annyi érdeklődés azért mégis van, hogy a világ egyik legfontosabb pénzügyi szolgáltatója lehajoljon az apróért, és a saját termékkel álljon elő. Vagy csak meg akarják előzni, hogy a pénzügyi technológiai piac egyik potenciális nagy forradalma elszaladjon mellettük? A válasz is-is: A Fidelity CEO-ja, Abigail Johnson meglepő módon a kriptopénzek támogatója, 2015 óta még bányásznak is.

A Bloomberg cikke szerint már most is együtt dolgoznak néhány kiválasztott ügyféllel, velük fejlesztik szolgáltatásuk kiindulási megoldásait. A következő hónapokban újabb kliensekkel kezdenek együttműködést azok igényei, országai (szabályozás miatt fontos), és más faktorok figyelembevételével. Számos startup próbálkozott a saját letétkezelői szolgáltatásának indításával, a probléma azonban az, hogy az üzleti szempontból fontos nagybektetők, bálnák és intézmények nem bíznak (nem bízhatnak) bennük, csak a nagy múltú pénzintézetekben, ezért sokuk eddig inkább a partvonalon várakozott. 2019-ben ez megváltozhat.

Korábban ezt írtuk a Fidelityről és a kriptopénzes nyitásuk okairól: “a Fidelity jelenleg 7200 milliárd dollárnyi vagyont felügyel és több mint 13 000 intézményi ügyféllel rendelkezik. Egy közelmúltbeli felmérésre hivatkozva, szerintük a pénzügyi intézmények vezetőinek 70%-a elkötelezett a kriptopénzek irányában. Ezért érzik szükségét, hogy létrehozzanak egy digitális eszközök kereskedésére specializálódott platformot, ami nemcsak lehetőséget teremt ügyfeleiknek a kriptopiacra történő belépésre, de segíti az ezzel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjedését is.”

Fidelity: újabb Wall Street-i óriás a kriptopiacon

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img