Ez történt ma | törvényjavaslatot nyújtanak be a bitcoinnal történő adófizetési lehetőség érdekében

spot_img

Fizess adót bitcoinban

Matt Gaetz amerikai kongresszusi képviselő törvényjavaslatot terjeszt elő, amely lehetővé tenné a szövetségi jövedelemadó fizetését bitcoinban is. A törvényjavaslat értelmében a Pénzügyminisztérium felelőssége lenne a bitcoinnal történő fizetés tervének a kidolgozása és elfogadása, valamint az adófizetések korszerűsítése. A törvényjavaslat arról is rendelkezik, hogy mikor kell beérkezettnek tekinteni egy Bitcoin tranzakciót és megköveteli a bitcoin azonnali átváltását dollár egyenértékre. Egyébként számos állam, köztük New Jersey és Kentucky is, elkezdte bevezetni saját kriptos adószabályait, Colorado, pedig már a kriptovaluták használatát is jóváhagyta az adófizetéshez. 

Lassult az USDT kínálat növekedése

A 120 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációval rendelkező USDT-t a piaci szereplők gyakran használják likviditási barométerként. Az USDT kínálata év eleje óta jelentős havi kínálat növekedést produkált eddig. Azonban júniusban, az USDT kínálat kevesebb mint 1,5%-kal nőtt, ami jelentősen elmarad az előző hónapok 5% feletti értékéhez képest. A Cooper Research szerint ez annak tudható be, hogy kevesebb likviditás érkezik a kriptopiacra, a bitcoin és az ethereum jelenleg eladói nyomással küszködik, az altcoinok, pedig messze le vannak maradva mögöttük. Ennek eredményeként az elemző cég nem sok remény lát arra, hogy rövidtávon jelentős árfolyam emelkedési pályára álljanak az altok.

Több milliárd dolláros AI számítási kapacitásról szóló üzletet kötött az egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányász

A tavalyi évben még csődeljárás alatt álló Core Scientific jó helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja a bányászati létesítményeiben rejlő új lehetőségeket. A június elején nyélbe ütött 200 MW-nyi számítási kapacitásról szóló üzlet mellett további 70 MW infrastruktúrával bővíti az Nvidia érdekeltségébe tartozó CoreWave a Core Scientific-el kötött megállapodást. Az üzlet változatlanul 12 éves időtartamról szól és 3,5 milliárd dollárt ér. A telephely fejlesztéséhez szükséges tőkebefektetést teljes egészében a CoreWave finanszírozza. Az opció keretében a Core Scientific át fogja alakítani a texasi Austinban található létesítményeit, hogy 2025 második felében a 70 MW-al növelt AI infrastruktúrát tudjon biztosítani a CoreWeave számára. A Core Scientific egyébként már egy hónappal a tervezett időpont előtt tudja fogadni a CoreWeave AI számítási kapacitásának egy részét.

Integrálta a Nubank a Lightning Networköt

Brazília vezető neobankja bejelentette, hogy integrálta a Bitcoin layer 2 megoldást, a Lightning Networköt. A Lightning Network beépítésével a Nubank ügyfeleinek lehetőség nyílik arra, hogy a mindennapi fizetéseket, átutalásokat és nemzetközi vásárlásokat bitcoinnal hajtsák végre. Thomaz Fortes, a Nubank Cripto ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Nubank folyamatosan a digitális banki szolgáltatások megújítására és javítására törekszik, valamint a hatékony ügyfélmegoldásokra és tranzakciós élményre fókuszál. A neobank a Lightspark Lightning megoldását integrálta, amihez elég csak egy e-mail cím és máris azonnali fizetőeszközként használható a bitcoin.

Feltörték a Metallica X fiókját, hogy egy tokent népszerűsítsenek 

Feltörték a híres metál zenekar, a Metallica X fiókját, majd a hackerek METAL tickerrel ellátott, a Solana hálózatán futó tokent reklámoztak a zenekar nevében. A létrehozók a pump.fun-on indították a tokent és azt akarták elhitetni a Metallica rajongókkal, hogy partnerségben állnak a Ticketmaster-el és a token indításban a MoonPay kriptofizetési szolgáltató is részt vett. A MoonPay elnöke azonnal reagált a hír hallatán, természetesen hamis álhírnek titulálta és a Ticketmaster sem jelentett be semmiféle partnerséget. 

Nemsokkal az eset után, a zenekarnak sikerült a fiók felett visszaszerezni az irányítást. A METAL token kapitalizációja a Dexscreener adatai szerint nagyjából 20 perccel a bevezetés után 3,37 millió dollár körül alakult, majd 90 000 dollárra esett vissza kevesebb mint három órával a csúcs elérése után. A zenekar és a menedzsment sem kommentálta még a történteket.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.  

Megduplázta piaci részesedését a Bybit, de az altkereskedők kedvence továbbra is a Binance

/cryptopolitan, cointelegraph, beincrypto, 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img