Megduplázta piaci részesedését a Bybit, de az altkereskedők kedvence továbbra is a Binance

spot_img

A spot Bitcoin ETF-ek bevezetésével kapcsolatos spekulációk hatására ismét növekedni kezdett a globális kriptokereskedelmi forgalom, a fellendülésből azonban nem minden piaci szereplő tudott egyformán profitálni.

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb nyertese a Bybit volt, aminek piaci részesedése 8%-ról 16%-ra növekedett. Az élmezőnybe tartozó váltók közül az OKX, és a Coinbase tudott még kisebb mértékű előrelépést felmutatni, de úgy általában a TOP 20-ba tartozó váltók többsége inkább vesztett a dominanciájából.

A legnagyobb vesztes éppen a listavezető Binance volt, ami 60%-ról 54%-ra esett vissza. A megingás mögött a tavalyi, amerikai hatóságokkal kötött alku állhat, aminek részeként a tőzsde vezetője is távozott pozíciójából.

Kripto tőzsdék piaci részesedése a forgalmi adatok alapján, 2023 őszétől napjainkig.

A nagyobb tőzsdék közül továbbra is a Coinbase számít a legdrágábbnak, ahol 0.5%-t számolnak fel a keeskedőknek egy-egy ügylet végrehajtásáért. A Binance,  OKX,  Bybit trió ezzel szemben csak 0.1%, vagy ez alatti tarifákkal dolgozik.

A kereskedési forgalmak megoszlása alapján a Bybit növekedését főleg a BTC és ETH piacainak növekedése segíthette. Ebben a szegmensben a Bybit 17%-ról 53%-ra növelte a részesedését, az altpiacon ugyanakkor 38%-os visszaesést szenvedett el. A nagy rivális Binance-en éppen ellenkező trend volt megfigyelhető, a bitcoin és ethereum helyett itt főleg az altpiacokat részesítik előnyben a felhasználók.

Bybit spot piacok forgalmának megoszlása

A Bybit határidős piacai ugyan 2023 első felében látványos növekedést értek el, az elmúlt közel egy évben viszont nagyjából ugyanakkora méretűek maradtak. A felfutás részben a Binance ellen folyó vizsgálatoknak, részben az OKX-ről távozó kereskedőknek volt köszönhető.

A statisztikákra érdemes lehet odafigyelni a következő hónapokban is, ugyanis míg a Binance az elmúlt hetekben többször is megerősítette, hogy elkezdi bevezetni a nemzetközi kripto szabályozás stabilcoinokra vonatkozó pontjait, a Bybit eddig még semmit sem osztott meg az ezzel kapcsolatos terveiről.

A napokban oldalunk megkereste a Bybit régiós képviselőjét, aki azt mondta, hogy nincs tudomása arról, hogy a tőzsde a közeljövőben a Binancehez hasonló korlátozásokat készülne bevezetni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img