Binance Futures: jövő héttől nem fogad el stabilcoin fedezetet a legnagyobb kripto tőzsde

spot_img

Amint arról korábban már beszámoltunk, a hamarosan életbelépő európai szabályozás miatt több kripto tőzsde is elkezdheti kivezetni a stabilcoinokat. A Binance június elején tájékoztatott arról, hogy platformjukon erre több hullámban lehet számítani.

A váltó tegnap levélben értesítette az európai felhasználóit, hogy június 26-tól nem lesz lehetőségük a stabilcoinok ellenében történő határidős kereskedésre.

A stabilcoin fedezet helyett a kereskedőknek bitcoint, ethereumot, bnb-t, vagy más támogatott kripto eszközöket kell letétbe helyezniük, hogy azok ellenértékével a határidős felületen kereskedhessenek. A letétekért cserébe a Binance úgynevezett Futures Credit pontokat ír jóvá, amelyeket kereskedésre lehet felhasználni, vagy a támogatott kripto eszközökre visszaváltani. (A Binance Futures Credit pontok száma megfelel a letétbe helyezett eszköz aktuális, dollárban kifejezett értékével.)

A Binance Futures Creditek kereskedésére kizárólag Cross Asset módban lesz lehetőség, vagyis megszűnik a sokak által kedvelt Isolated Margin beállítás.

Az Isolated Margin használata során a kereskedő egy ügylet során csak annyi pénzt kockáztat, amennyit az adott megbízásra feltesz. Ha valami nagyon rosszul sül el, ennél többet akkor sem bukhat el. A Cross Asset Margin esetében a teljes Binance Futures Credit egyenlegét kockára teszi, aki nem menedzseli megfelelően a pozícióit.

Azok, akik a kereskedési felületen nem fogadják el a Binance Futures Credit rendszerre való átállás feltételeit, június 26-a után már csak a futó határidős ügyleteiket zárhatják le, vagy további biztosítékot (margin) helyezhetnek letétbe, de már nem nyithatnak új pozíciókat és a régiek méretét sem növelhetik tovább. A le nem zárt stabilcoin fedezetű pozíciókat a tőzsde szeptember 30-tól elkezdi lezárni.

A stabilcoin fedezetű (usdt-m / UM) határidős kereskedési lehetőség mellett június 26-án megszűnik a kripto fedezetű (coin-m / CM) ügyletek nyitásának lehetősége is. Ezeket a tőzsde szintén az új Binance Futures Credit rendszer alá csatornázza.

Mindezek mellett június 26-tól az európai felhasználóknak:

  • megszűnik az opciós kereskedés, csak a meglévő ügyleteket lehet a lejáratig tovább menedzselni.
  • megszűnik a Futures Copy Trading, az aktív másolásokat június 26-án lezárják.
  • megszűnik a Futures NEXT.
  • megszűnik a Futures Webhook Signal szolgáltatás.
  • a Portfolio Margin a Futures Credit rendszerre vált.
  • a Futures TWAP bot és Futures VP bot Futures Credit rendszerre vált.
  • megszűnik a Futures Grid bot.
  • a Funding Rate Arbitrage Bot kivezetésre kerül.

A Binance határidős kereskedési felületét érintő változásokról a tőzsde a nála regisztrált email címekre küldött magyar nyelvű tájékoztatót. A stabilcoinok Binanceről való kivezetése a főbb spot kereskedési funkciókat egyelőre nem érintik, ezek további tájékoztatásig elérhetők maradnak.

A Binance jelenleg a legnagyobb határidős kripto tőzsde, forgalma az elmúlt 24 órában meghaladta a 70 milliárd dollárt. A képen látható ismert tőzsdék közül eddig az OKX és a Kraken jelezte, hogy korlátozni fogja, vagy már korlátozza is Európában a stabilcoinok használatát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Sepa, Visa, Mastercard: a Binance ismét támogatja a hagyományos fiat kapukat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img