Újabb ausztrál spot Bitcoin ETF-et hagytak jóvá 

spot_img

Ausztrália legnagyobb tőzsdéje, az Ausztrál Értékpapírtőzsde (ASX) jóváhagyta az első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF), amellyel június 20-án kezdhetik meg a kereskedést.

Az ASX-en jóváhagyott alapnak a VanEck lesz a kibocsátója, VanEck Bitcoin ETF néven, VBTC ticker alatt található majd meg a tőzsde kínálatában. Az alapkezelő az Egyesült Államokban már rendelkezik egy hasonló termékkel VanEck Bitcoin Trust (HODL) néven, aminek a kereskedését még idén január 11-én engedélyezte a tőzsdefelügyelet. 

Arian Neiron, a VanEck ázsiai csendes-óceáni térségbeli vezérigazgatója szerint Ausztráliában egyre nagyobb a kereslet a bitcoin kitettség iránt, különösen egy “szabályozott, átlátható befektetési eszközön” keresztül.

“Felismertük, hogy a bitcoin egy feltörekvő eszközosztály, amelyhez rengeteg befektető szeretne hozzáférni” – mondta Neiron.

Bár az ASX tőzsdén ez lesz az első spot Bitcoin ETF, az elmúlt két évben, azonban két másik esetben is indítottak Bitcoin ETF-et Ausztráliában. 2022 áprilisában a Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC) lett a legelső Bitcoin ETF termék, amely Ausztráliában debütált.

A Monochrome ETF-ben tartott bitcoin mennyiség alakulása az indulás óta (forrás: Julian Fahrer X fiók)

Az első ausztrál spot Bitcoin ETF-el, a Monochrome befektetési termékével (IBTC) június 4-én kezdték meg a kereskedést egy kisebb tőzsdén, a Cboe Australia-án. Június 13-ig 46 BTC-t vásárolt fel eddig a piacról a kibocsátó.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Újabb Bitcoin ETF-ek születtek

/cointelegraph, vaneck/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img