Storm(STORM) bemutató: keress kriptopénzt a mobiloddal

spot_img

A Storm egy olyan okos szerződések által felügyelt platform, ahol különböző tevékenységek elvégzéséért, például telefonos alkalmazások telepítéséért, rövid tesztek kitöltéséért vagy reklámok nézegetéséért cserébe tehetünk szert kriptopénzre.

Maga a Storm Play alkalmazás egy 2016-ban létrehozott app, a BitMaker felújított változata. A BitMaker 30 percenként adott lehetőséget egy reklám megtekintésére, amiért cserébe 500 satoshival honorálták a felhasználókat. Bár ezzel a módszerrel, non-stop használat mellett is 11.4 évbe került volna 1 BTC megszerzése, aki szorgosan gyűtjögetett, az a 2017-es BTC csúcsig akár 2-4000 dollár értékű bitcoinra is szert tehetett.

Sokan szerették a BitMaker-t

A Storm Play most a BitMaker által kitaposott ösvényen, de egy modernebb formában szeretné továbbvinni a mikrotevékenységek jutalmazására épülő üzleti modellt. A rendszer két fizetőeszközre, az Ethereum alapú STORM tokenekre és a telefonos appon belüli pontokra, a BOLT-okra épül.

Ha valaki munkaadóként (Storm Maker) egy mikrotevékenységet szeretne indítani a platformon, akkor azt bizonyos mennyiségű STORM token megvásárlásával teheti meg. A munkát elvégzőket (Storm Player) ebből a keretből fizetik ki, az alkalmazáson belül használt pontok, a BOLT-ok formájában. A megszerzett BOLT-okat a felhasználók kriptopénzekre (BTC, ETH, STORM), különböző kedvezményes termékekre és a pontszerzést gyorsító bónusz szorzókra (BOOST) válthatják be.

A STORM olyan oldalakkal szeretne versenyre kelni, mint például a Fiverr vagy az Upwork, ahol szabadúszó munkavállalók milliói vállalnak kisebb-nagyobb feladatokat. A probléma ezekkel, hogy olykor akár 40% jutalékot is zsebre tesznek egy munka kiközvetítéséért, míg a STORM ezért csak 1%-ot kér el.

Több millió potencionális ügyfél

A Storm Play fejlesztését 2017 decemberében, egy ICO során összegyűjtött, 32 millió dolláros keretből kezdték meg. Ennek során 10 milliárd STORM tokent hoztak létre, amiből 2.8 milliárdot árusítottak ki, míg a maradékot 4 airdrop lebonyolításával fogják szétosztani a STORM wallet címmel rendelkezők között. Az airdroppok közül kettő már lezajlott, a maradék kettőre pedig idén, június 7-én és december 7-én fog sor kerülni. (A részvétel külön regisztrációhoz kötött.) A fejlesztő csapatot az Amazon egyik volt pénzügyi elemzője és a Big Fish Games (az egyik legnagyobb mobiljátékokat gyártó cég) volt programozója vezeti, tanácsadóik között pedig megtalálható a Bittrex igazgatója és az Ethereum egyik társalapítója is.

A Storm Play app (iOSAndroid) első használatakor egy mobilszámunkra küldött ellenőrző kódot kell megadnunk, de lehetőségünk van egy meghívó kód beírására is, ami 6000 BOLT jutalmat jelent mind a meghívó, mind a meghívott fél számára, de csak azután, ha a MEGHÍVOTT számlaegyenlege elérte a 24 000 BOLT-ot. Ha úgy gondoljátok, hogy kipróbáljátok az appot és szeretnétek megadni egy ilyen kódot, az én meghívóm:

3KMW29NL

Amikor beléptem az alkalmazásba, rögtön egy videót ajánlott a program, amit megtekintve 500 BOLT-ot kaptam, majd eljutottam az aktuálisan elérhető feladatokat listázó oldalra, ahol ~30 különböző munkából választhattam. Itt voltak egyszerűbb tesztek (alapszintű angol tudással megoldhatóak), illetve különböző appok telepítését igénylők is. A legtöbb pontot jelenleg a Final Fantasy XV mobiljáték kipróbálása és abban egy bizonyos szint elérése kínálja, amiért 300 000 BOLT-ot lehet szerezni, a most elérhető összes feladat teljesítéséért pedig 580 750 pontot kaphatunk.

Azt, hogy megszerzett BOLT-jaink pontosan mennyit érnek, az app jobb felső sarkában látható kis villámra kattintva lehet megnézni. A videó megtekintésért kapott 500 BOLT, jelenleg 0.74 STORM-ot ($0.001998) ér. Bár ez azonnal megjelent a számlámon, az app leírása szerint, bizonyos esetekben akár 72 óra is eltelhet azok jóváírásáig.

Ahogy anno a BitMaker, úgy a Storm Play sem kínálja a gyors meggazdagodás lehetőségét, de ha van pár szabad percünk, vagy ha egyébként nincs lehetőségünk kriptopénzek vásárlására, érdemes lehet megcsinálni a folyamatosan frissülő munkákat, melyekkel talán egy komolyabb összegre is szert tehetünk majd a következő bull run során.

Ha az alkalmazás beváltja a hozzá fűzött reményeket, a STORM tokenek ára is emelkedhet, bár jelenleg 95%-os mínuszban vannak korábbi csúcsukhoz képest. Ugyanakkor maga a termék már működőképes és szerintem megvan benne a potenciál ahhoz, hogy a mostaninál sokkal nagyobb ismeretségre és népszerűségre tegyen szert. A STORM legnagyobb piaca a dél-koreai Upbit és a Binance. Tárolására (ERC20) a MyEtherWallet-et és a Ledger-t ajánljuk.

Honlap, iOS, Android

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img