Bitcoin elfogadóvá válhat a Japán Amazon

spot_img

Friss jelentése szerint a “Japán Amazon”-ként is emlegetett e-commerce óriás, a Rakuten hamarosan bevezetheti a kriptopénz elfogadást. Egész pontosan a mobil fizetést lehetővé tévő eszközükről van szó, mely a február 12-én megjelent közlemény szerint komoly változásokon megy keresztül, a hírek szerint részévé válhat a kriptopénz elfogadás- és fizetés lehetősége is.

A cél, hogy “minden fizetési lehetőség” egyetlen felületen legyen elérhető a vásárlók kényelme érdekében. Míg amerikai “megfelelője”, az Amazon mélyen hallgat a kriptopénz elfogadás bevezetése kapcsán, úgy tűnik a japánok nyitottabbak a területre.

Jól jelzi ezt az is, hogy a Rakuten egy akvizíción keresztül már saját kriptopénz fizetési megoldással is rendelkezik, 2,4 millió dollárért vásárolták fel az Everybodies Bitcoin névre keresztelt vállalkozást. A jelentés arra is kitér, hogy a cég struktúráját átalakítják, az új szolgáltatás ezáltal könnyebben lesz integrálható, amennyiben erről döntés születik.

Egy másik “nyom” is a közelgő kriptopénz elfogadásra utal, frissül a Rakuten “Edy” elnevezésű kártyás fizetési megoldás, a rendszer QR kód olvasási lehetőséggel egészül ki, a feltételezések szerint ezzel is megágyazva a kriptopénz tárcák használatának.

Az 1997-ben alapított Rakuten 2018 során 28,4%-al növelte bevételeit, elérve az 1,3 milliárd dollárt. A webshop mellett webbank és hitelkártya üzletággal is rendelkezik, 29 országban van jelen.

Ha valóban fizethetünk majd bitcoinnal a webshopban, akkor azt idén márciustól tehetjük meg. Úgy tűnik 2019-ben megindult a régóta várt tömeges elterjedés – legalábbis elfogadás – erre utal a Dominos Pizza döntése, az Argentin tömegközlekedési vállat újdonsága szintúgy.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img