Token Taxonomy Act: 85 éves törvények felülvizsgálata az innovációért

spot_img

Egy Token Taxonomy Act nevű kétpárti törvénytervezet kerül hamarosan az USA kongresszusa elé, melyet a tavaly téli első próbálkozás után, az idő közben beérkező iparági észrevételek alapján módosítottak:

Warren Davidson ohiói republikánus képviselő twitteren köszönte a módosításhoz felhasznált javaslatokat, és megnyugtat mindenkit, hogy hamarosan újra benyújtják az 1933-as és 1934-es, értékpapírokkal és azok kereskedelmével foglalkozó törvények módosítását célzó törvénytervezetet.

A módosítás lényege, hogy a fenti két törvények kizárják a digitális tokeneket az értékpapírok sorából. Az 1933-as Értékpapír Törvény nem túl specifikus definíciót határoz meg arról, hogy mi az értékpapír. 4 feltételnek való megfelelés szükséges: pénz vagy más vagyontárgy befektetése, profitot várunk tőle, a befektetés összege egy céghez kerül, a profit a harmadik fél vagy promóter munkájának eredménye. Látható, hogy ez alapján aztán bőven lehet értékpapírként értékelni a kriptopénzeket, az USA-ban pedig így is történt, a Ripple XRP kapcsán a mai napig azon rugóznak, hogy akkor most a törvény hatálya alá esik-e vagy sem.

A Token Taxonomy Act célja, hogy a 84-85 éves törvények megújításával azok ne vonatkozzanak a kriptopénzekre és általában a tokenekre, így megszüntethető mostani túlszabályozás. Szintén cél, hogy módosítsák a helyi NAV (IRS) vonatkozó adózási szabályait. A javaslat szerint az ingatlanokkal egy kategóriába eshetnének a tokenek/kriptók, ami egy sokkal kényelmesebb adózási környezetet jelent mind a kereskedőknek, mind a befektetőknek. Minél tovább tököl az USA szövetségi szinten a blokklánc ipar kategorizálásának és támogató szabályozási környezetének kialakításával, annál több innovatív cég fogja inkább Svájcot, Szingapúrt vagy Máltát választani helyettük.

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img