Kucoin: itt a 2.0-ás verzió

spot_img

A szingapúri Kucoin a tegnapi nap folyamán elindította a tőzsde 2.0-ás változatát. A teljesen megújult kereskedő felületen számos újdonság és jutalékmentes kereskedés is várja a platformra betérő tradereket.

A tőzsdére való belépéskor egy figyelmeztető üzenet fogad minket, amiből megtudhatjuk, hogy a Kucoin wallet címei megváltoztak, ezért ha ezeket korábban lementettük magunknak, mindenképpen frissítsük címlistáinkat az újabb tranzakciók kezdeményezése előtt. Talán kevesebbeket érint, de a harmadik felek által készített alkalmazásokhoz való hozzáférést biztosító API-k is módusultak, ezért ezeket is újra be kell állítanunk.

Miután ezt átolvastuk, egy automatikusan felugró ablakban a számlánk biztonságát fokozó biztonsági kérdést kell majd állítanunk, illetve meg kell adnunk egy 6 számjegyű Trading pin kódot is, ami ugyancsak a fiókunkba illetéktelen módon belépők akcióit hivatott korlátozni. Szintén most vezették be az SMS kódhoz kötött belépés lehetőségét is, amit a biztonsági beállítások között állíthatunk be.

A Kucoin új dizájnjának számomra egyik leghasznosabb elemét kicsit eldugták, a kép bal oldalán található függőleges sávban ugyanis helyet kapott egy árfolyamfigyelő eszköz (óra ikon), amivel meghatározott szinteken aktiválódó riasztásokat állíthatunk be magunknak. Bár az eszköz tudása nem éri el a Tradingview-en beállítható alertek szintjét, mégis hasznos lehet, ha az oldalon bóklászva több kriptót is figyelemmel kísérnénk. A jelzésre a kép jobb felső sarkában felbukkanó ablakok hívják fel a figyelmet, melyek szerintem könnyen észrevehetőek, de a hang, sms vagy email-es formában történő figyelmeztetés bevezetéséig kicsit még necces pusztán csak ezekre hagyatkoznunk. (Elképzelhető, hogy ezek a Kucoin appjában már elérhetőek, ezt sajnos még nem tudtam kipróbálni.)

Ugyancsak hasznos lehet a Binance desktopos változatában is elérhető, egyszerre több chart megjelenítését lehetővé tevő funkció, amit szintén nem egyszerű megtalálni. Az 1, 4 és 9 ablak közötti felosztások közötti váltásra, a chart bal felső sarkában van lehetőségünk. Bár ezeket használva eltűnnek a kép jobb oldalán található, megbízások kiadására szolgáló dobozok, a grafikonokon található Buy/Sell gombokra klikkelve ismét előhívhatjuk őket.

Míg a Kucoin korábban csak limites megbízásokat tett lehetővé, ezt most több lehetőséggel is kibővítettek. A Binance-en már megszokott Market, vagyis az aktuális piaci áron történő kereskedés és a Stop-Limit megadása mellett már lehetőség van az Iceberg és Post only tételek felvételére is, melyek inkább a tapasztaltabb kereskedők számára lehetnek hasznosak.

  • Az Iceberg-gel az ordereket kisebb egységekre lehet felbontani, ami a nagyobb tételben kereskedők számára lehet hasznos, mivel így a megbízási könyvet böngészők nem egyetlen ‘bálna’ által kiadott vételi vagy eladási ajánlatot fognak látni, hanem a tételek egy természetesebb, kisebb egységekben történő megjelenését. Erre a funkció elnevezése (iceberg = jéghegy) is utal, hiszen a piac szereplői egy nagyobb megbízásnak mindig csupán egy kis részével találkoznak, mint ahogy a jéghegyeknek is csupán egy kis része emelkedik a víz felszíne fölé.
  • A Post only olyan limites megbízás megadására nyújt lehetőséget, ami csak akkor kerül bele az order bookba, ha azt a rendszer nem hajtja végre azonnal, vagyis ha a saját orderünk kiadása alatt az általunk megcélzott arfolyamot nem foglalta el, egy velünk ellentétes irányú limites megbízás. A Post only mód lényegében azt akadályozza meg, hogy limites orderünk market orderként kerüljön végrehajtásra. (A market orderek után a legtöbb tőzsdén magasabb jutalékot vonnak le a traderektől.)

Ami a fentieken túl még említésre méltó lehet, az a kereskedő párok között a stabil coinok ‘SC’ rövidítés alatti összevonása, amivel én korábban még nem találkoztam, ezért eltartott 1-2 percig mire rájöttem hol is találom őket.

Összességében az új felület szerintem néhány perc alatt megszokható és könnyedén használható. Aki élesben is kipróbálná, az február 21-e éjfélig (UTC+8) most ingyen is megteheti, a Kucoin ugyanis a következő ~2 nap során nem számít fel jutalékot a platformon lebonyolított trade-ek után.

A tőzsde saját kriptopénze, a Kucoin Shares az elmúlt napokban közel 30%-ot emelkedett a 2.0-ás platform élesbe állásának hatására. A KCS tokenről egy korábbi cikkünkből többet is megtudhattok.

KuCoin token (KCS) ismertető

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img