9Lives Arena: a blokklánc és a számítógépes játékok találkozása

spot_img

Korábban már nálunk is olvashattatok a játékos társadalmat célzó Enjin walletről, ami nemrégiben az egyik legnagyobb játékfejlesztői platformmal is partnerkapcsolatra lépett. Az Enjin egyik legfőbb célja, hogy a blokklánc segítségével forradalmasítsa a játékok világát és lehetővé tegye az azokban található egyedi és ezáltal értékes digitális tárgyak tárolását és kereskedelmét.

Az ebben rejlő lehetőségekre az olyan nagy múltra visszatekintő gyüjtögetős kártyajátékok, mint például a Magic: The Gathering szolgálnak például. Az MTG ritka lapjai ma is igen keresettek, egy-egy ilyen kártya ára akár a több tízmillió forintot is elérheti.

45 licit után, már 30 millió forint felett van ennek a lapnak az értéke

Az Enjin és egy éppen készülő kalandjáték, a 9Lives Arena fejlesztői most egy demón keresztül mutatták be, hogy miként képzelik egy el hasonló kultúra megteremtését a számítógépes játékok világában.

A felvételen két harcos küzdelmét láthatjuk, aminek a végén a győztes egy pajzsot vehetett ki az arénában található ládikából. Az egyedi tárgy, a megszerzést követően azonnal jóváírásra került a játékos Enjin walletjében, amit az ebben a videóban például Bitcoinra váltott, de ha úgy döntött volna, akár meg is tarthatta volna, hogy az később más játékosok által megszerzett, ugyancsak egyedi tárgyakra cserélhesse.

Napjaink egyik legnépszerűbb játékai már több tizmilliós rajongótáborral rendelkeznek, melyek közül az egyik jelen pillanatban is 522 000 embert köt a képernyők elé. Sokan vélik úgy, hogy ennek a gamer közösségnek a megszólítása és sikeres bevonása egy olyan katalizátor lehetne, ami nagymértékben elősegítené a kriptopénzek tömeges használatának elterjedését.

Akinek egyébként tetszik a fenti játék, az még 5 napig jelentkezhet arra a sorsolásra, amiben a 999, a megjelenés után a 9Lives Arena-ban elérhető digitális tárgyat osztanak szét a jelentkezők között. Ehhez egy Ethereum wallet cím megadása után (erre küldik ki a nyertesnek járó tárgyat) kisebb feladatokat kell végrehajtanunk (csatlakozni a Telegram csatornára, hozzászólást írni 2 YouTube videóhoz, megtapsolni egy Medium cikket és követni egy Twitter csatornát). Az ezzel kapcsolatos további információkat ezen a linken érhetitek el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img