A University of Michigan további befektetést tervez

spot_img

A University of Michigan (UM) a napokban tett közzé egy nyilatkozatot a 2018 évi befektetéseivel kapcsolatban, melyek között megtaláljuk az Andreseen Horowitz kockázati tőke befektető a16zcrypto alapját is. Az egyetem 2018 júniusában 3 millió dollárt fektetett be. A mostani nyilatkozat értelmében az összesen 12 milliárd dollárnyi vagyont kezelő egyetemi alapítvány további befektetést eszközölhet a 2018-ban kiválasztott alapokba, így a kriptoszférában tevékenykedő, magvető, kockázati és növekedési szakaszban lévő startupokra fókuszáló a16zcrypto-ba is.

A twitteren több iparági szereplő üdvözölte a döntést, hangsúlyozva, hogy az intézményi befektetők valójában már rég itt vannak, hiszen az egyetemi pénzekkel gazdálkodó alapítványok klasszikusan közéjük sorolhatók. A tavalyi évben az UM-en kívül a világ legjobb egyetemeinek számító MIT, Stanford, Harvard és Yale alapjai is eszközöltek kriptós befektetést. A University of Michigan azzal indokolja a növelésről szóló várható döntését, hogy a blokklánc/kripto mostanra az innováció és a vállalkozások fontos színterévé vált, és fókuszált figyelmet érdemel.

Azt azért érdemes hozzáfűzni, hogy az alapítvány 2018-as befektetései között csak úgy repkednek a 10-20-50 millió dolláros tételek ingatlanpiacra, fejlődő országokra és hagyományos startup befektetésekre, így a 3 milliós kriptós keret még az idei várható növekedés után is óvatosnak mondható.

A legjobb egyetemek is megjelentek a kriptopénz befektetők között

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img