Az Nvidiát perlik a részvényesei

spot_img

Yuju Yang nagyrészvényes perli az Nvidia társaságot a kriptopénz bányászatos bukóval kapcsolatban. 2018 novemberében a bányászat megtérülésének radikális csökkenésével a grafikus chipeket forgalmazó piacvezető cég az év utolsó pénzügyi jelentésében 2,7 milliárd dolláros veszteséget jelzett előre. Yang az Nvidia igazgatóit a hűtlen kezelésen kívül egy csomó dologgal vádolja.

Yang meggyőződése, hogy az Nvidia igazgatói megszegték vállalásaikat és nem a cég érdekében hozták meg döntéseiket. Persze az igazgatók védekezhetnénk azzal, hogy a kriptobányászatba való belépés akkor teljesen megfontolt és racionális üzleti döntésnek bizonyult és így nincs értelme pereskedni.

Yang azonban azt állítja, hogy az igazgatók félrevezették a befektetőket, amikor olyan kijelentéseket tettek, hogy a cég képes kivédeni a kriptopénzek változó árfolyamát, hála a videojátékosok felől érkező keresletnek. Ez nem jött be. Ezen felül a vád szerint az igazgatók a bányászat miatti kereslet csúcsán adták el részvényeiket, hogy a cég nevében visszavásárolják azokat felhajtott árakon, miközben tudták, hogy mesterségesen felhajtott árakról van szó, hiszen pont tőlük indult a bányászat iránti hájp.

Emellett még két jelenleg is folyó értékpapírokkal kapcsolatos csalási üggyel is hírbe hozta a vállalati tisztviselőket. Érdekes lesz figyelni, hogy az Nvidia, a piacvezető grafikus chipeket gyártó vállalat, hogyan evickél ki ebből a nehéz helyzetből és hogyan bizonyítja, hogy a bányászati szegmens kiterjesztése teljesen ésszerű üzleti döntés volt.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img