Kriptopénz szolgáltatásokat nyújt egy svájci banki

spot_img

Az egyik nagy múltú svájci bank, a Julius Baer hamarosan kriptopénz szolgáltatásokat is nyújt, engedve az ügyfelek egyre növekvő nyomásának a terület felé nyitás kapcsán. A múlt keddi bejelentés szerint a SEBA Crypto AG-vel kötöttek partneri együttműködést, a platformjuk használatán keresztül kínálnak megőrzés, befektetés és egyéb szolgáltatásokat a kriptopénzek piacán.

Az együttműködés előfeltétele hogy a SEBA banki és pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó engedélyt kapjon a Financial Services Supervisory Authority (FINMA) névre keresztelt helyi hatóságtól. Tavaly júniusban adták be igénylésüket az engedélyre, a tervek (és a websitejukon látható roadmap) szerint 2019 második negyedévében indul a szolgáltatás.

Nem újkeletű, legkevésbé sem előzmények nélküli az együttműködés, hiszen a Julius Baer tavaly tőkét helyezett a SEBA-ba, a pontos összeg azonban nem került nyilvánosságra. Az együttműködést olyannyira komolyan gondolják a felek, hogy a bank boardjának egyik tagja a SEBA boardban is helyet kap az ígéretek szerint.

A SEBA CEO-ja, Guido Buehler a CNN Switzerland Money című műsorában.

A szóban forgó szakember, Peter Gerlach szerint az új digitális eszközök “legitim részét fogják képezni a befektetői portfólióknak”. Nem véletlen a SEBA közeledése a hagyományos bakszektorhoz, hiszen az alapítók korábban az USB bankárainak táborát erősítették.

A SEBA célja, hogy hidat képezzen a fiat pénzek és a kriptopénzek világa között.

Száztízmillió svájci frankot (100 millió USD-t) kalapoztak össze az induláshoz kockázati tőketársaságoktól, a cél egy szabályozott kriptopénz bank felépítése. Klasszikus banki szolgáltatásokat kívánnak nyújtani a kriptopénzek piacán, emellett kriptopénz kereskedéssel, vagyonkezeléssel, megőrzéssel is kívánnak foglalkozni. Az egyelőre nem világos, hogy ezeket a szolgáltatásokat a tradicionális banki partnerükön keresztül, vagy önállóan is tervezik-e kínálni.

Végezetül szavazzunk, arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink igénybe vennék-e egy hagyományos bank kriptopénz szolgáltatásait!

Igénybevennéd egy hagyományos bank kriptopénz szolgáltatásait?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img