6 hónapos piros sorozatot tört meg a februári emelkedés

spot_img

Február lezárultával véget ért a Bitcoin történetének leghosszabb “piros sorozata”: 6 hónapon keresztül követték egymást egyre alacsonyabb hónap végi árfolyamok. A legnagyobb vérengzést 2018 novemberében láttuk (és éreztük), mikor 37% körüli mínuszt könyvelhetett el a bitcoin piaca, vele együtt pedig az összes kriptopénz. Az altcoinok átalánosságban még a BTC 55%-os mínuszánál is jobban megsínylették a fél éves mészárlást.

A februári 11%-os emelkedés egyébként illik a korábbi évek trendjébe: Idén ötödik éve zárt zöldben a február. A kereskedőknek fontos fejlemény a 6 hónap utáni első zöld hónap lezárulta, hiszen ez az eladók kimerülését jelezheti.

Február 28-án a BTC 8 milliárd dolláros forgalmat produkált a tőzsdéken, a nap végén végül minimális pozitívban, a 3800$-os szint körül zárt. A nagy kérdés az, hogy a februári emelkedés és a 4000$ ideiglenes áttörése jelentheti-e a piaci optimizmus és a vásárlók visszatértét. A BTC havi logaritmikus grafikonjára rápillantva azt látjuk, hogy a havi forgalmak stabilan csökkennek 2018 eleje óta, ez alól a mostani emelkedő hónap a trendváltási kísérlet ellenére sem kivétel (a lenti képen a Bitfinex tőzsde adatait látjuk).

BTC havi grafikon (Bitfinex), forrás: Tradingview

Legalábbis a tőzsdéken. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy “pult alatt”, ún. OTC deskeken keresztül a tőzsdei forgalom többszörösét is bonyolíthatják. Az ilyen, általában nagy volumenű ügyleteket azért kell tőzsdén kívül intézni, hogy ne befolyásolják a nyilvános árfolyamokat.

A grafikonon azt is láthatjuk, hogy 2015-ben a hosszan tartó csökkenést zöld hónap, majd néhány hónapos oldalazás követte, mielőtt megindult a tartós emelkedés.

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img