Kriptofüggőkről készült dokumentumfilm

spot_img

Még tavaly májusban számoltunk be róla először, hogy egy skóciai, szerencsejátékfüggőket kezelő rehabilitációs központ Bitcoin függőkre szakosodott terápiát indított.

Azóta közel egy év telt el és ezúttal a Vice nézett el Castle Craig-be, hogy egy rövid riportot készítsen az ottani helyzetről.

A videóban Mark álnéven szólal meg egy ausztráliai férfi, aki fiatalkora óta szenvedett szerencsejáték-, később pedig droggfüggőségben. A Bitcoint először 2015-ben használta, hogy gyógyszereket vegyen a neten keresztül. Azután 2017-ben vette elő azokat újra, amikor megindult az árfolyam. Akkor a sok függősége mellé még a kereskedés is társult, állítása szerint egy hónapig nem aludt, csak kereskedett, aztán önként jelentkezett be a sürgősségire, mert nem látott más kiutat.

Megszólal a kezelést vezető doki is, aki arról mesél, hogy a szerencsejátékosokéhoz nagyon hasonló módon kezelik a függőket. Elmondja, hogy gyakran nem is a potenciális nyereség, hanem a volatilitás és abból fakadó adrenalinfröccsök teszik függővé az áldozatokat.

Tizenegy perces, nézzétek meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img