Pumpol a sárkánybőr

spot_img

A Runescape egy 18 éve működő, de ma is népszerű online szerepjáték, amiben a türelmetlenebb játékosok akár valós pénzért is megvásárolhatják maguknak, a játékban csak hosszú és fáradtságos munkával megszerezhető tárgyakat, például a fizetőeszközként szolgáló aranyat. Akik üzletszerűen foglalkoznak ezek értékesítésével hamar rájöttek, hogy a játék bizonyos területein kalandozva sokkal több eladható dologra tehetnek szert, ezért ők napi 8-10 órát t0ltenek ugyanannak a néhány szörnynek a leölésével.

A Runescape egyik legjövedelmezőbb pénzforrása a zöld sárkányok bőrének megszerzése, ez ugyanis a játékbeli gazdaság egyik fontos alapanyaga. Ezek értékesítésével óránként 500 000 aranyra is szert tehet egy player, ami dollárra váltva nagyjából 40-50 centes bevételt jelent számukra. Persze felmerülhet a kérdés, hogy kik azok, aki ennyi pénzért hajlandóak ezzel foglalkozni. A válasz erre az oldalunkon már sokszor emlegetett venezuelai lakosság.

A tavalyi évben több mint kétmillió százalékos inflációval sújtott országban, a törvény által előírt minimálbér jelenleg 6.7 dollár, vagyis egy szorgalmas Runescape játékos a többszörösét is megkeresheti annak, mint például egy ott élő egyetemi professzor. Így talán nem is meglepő, hogy az utóbbi időben egyre többen álltak neki a virtuális sárkányvadászatnak, ami természetesen a kínálat növekedésével és ezáltal az árfolyamok esésével járt.

A trend azonban most rövid távon megfordulhat. A sárkánybőr értéke az elmúlt két napban 10%-kal emelkedett. aminek oka, hogy Venezuelában csütörtök óta nincsen áram és a helyi játékosok kiesése azonnal megmutatkozott az árfolyamokban is.

Caracas: jelenleg ennyi látszik az ország fővárosából

Bár röhejesen hangzik, de az elmúlt hónapok zuhanása ellenére, egy digitális világ tárgyai sokkal értékállóbbnak és stabilabbnak bizonyultak, mint egy 32 milliós ország nemzeti valutája. Innen már csak egy kis fantáziára van szükség ahhoz, hogy a ‘Runescape arany’ szót Bitcoinra cseréljük, és elgondolkozzunk az abban rejlő lehetőségeken.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img