Kurt Russell szereplésével érkezik a Crypto című thriller

spot_img

Ha egy terület kellően nagyra nő, akkor kötelezően érkezik a hollywoodi film is, nincs ez másképp a kriptopénzek kapcsán sem. Volt már szó sorozatról, a Bitcoin születését bemutató egész estét filmről, most viszont nem a kripto titánok fényűző hétköznapjait, még csak nem is Satoshi magányos munkásságát láthatjuk a vásznon, vagy éppen a TV képernyőjén.

A Bitcoin születését bemutató egész estés játékfilm előzetese

Egy thrillerről van szó, a trailer és az eddigi beszámolók tanúsága szerint egy fiatal ügynök hazatér szülővárosába, az első dolga rögtön az lesz, hogy belebenyolódjon egy kriptopénzeket is érintő komoly összeesküvésbe. A rendező ifjabb John Stalberg, előkerülnek orosz ügynökök, láthatunk korrupciót és sok egyebet, a kriptopénzekre viszont nem vet túl jó fényt az alkotás, hiszen pénzmosás céljával szerepelnek.

Érdekesség, hogy a filmkészítők ezúttal nem csupán a bitcoinra fókuszáltak, más kriptopénzek is előkerülnek, köztük az ethereum, a stellar, a waves és a NEO is.

Pillanatkép a Crypto egyik jelentéből.

Az USA-ban április 12-én kerül bemutatásra, úgy tűnik a producerek nem feltétlenül hisznek vakon a sikerben, ugyanis úgynevezett limited release stratégiával kerül piacra a film, ennek lényege, hogy először csupán néhány, teszt jelleggel kiválasztott moziban vetítik először, hogy felmérjék a piac igényét.

Dokumentum- és művészfilmek esetében szokás ezzel a gyakorlattal élni, ez önmagában még persze nem jelenti azt, hogy a bukás borítékolható. Az ígéretek szerint a Tom Cruise főszereplésével sok évvel ezelőtt megjelent A Cég és a néhány évvel ezelőtt szintén komoly sikereket elérő Tetovált lány keresztezését láthatjuk, melyben a “félelem az abszolút valuta”.

A Crypto előzetese, amint láthattuk a teljes filmet, beszámolunk róla!

Egy-két kivételtől eltekintve a filmipar eddig csupán dokumentumfilmeket szentelt a kriptopénzek területének, a bevezetőben már említett sorozat és a BTC születéséről szóló egész estés film kivételével ezidáig nem készült komoly hollywoodi munka a témáról, sem érintve, sem középpontba helyezve.

Nyolc kripto film, amit látnod kell

Kurt Russell megjelenésével ennek vége, annak ellenére is, hogy úgy tűnik nem kapott túlzottan nagy szerepet a Crypto-ban. Ha minden igaz a fiatal főhős apját alakítja, a történet akkor válik igazán izgalmassá (a forgatókönyvíró reményei szerint), amikor elrabolják, váltságdíjként pedig természetesen mi mást is kérhetnének az elvetemült gazemberek, mintsem némi kriptopénzt.

Annak ellenére, hogy az előzetes alapján a film nem tűnik különösebben eredetinek, mégis rátapint a kriptopénzek kapcsán egy szomorú tényre, miszerint valóban előfordul, hogy különböző, az anonim tranzakciókról ismert coinokat követelnek az emberrablók, nemrég norvégiában rabolták el egy sikeres üzletember feleségét, XMR-t követelve váltságdíjként.

Kurt Russell ma már karrierje alkonyán lévő színésznek tűnhet, ám egykor ő volt Hollywood egyik legfényesebb csillaga, olyan kasszasikerekben játszott, mint a Csillagkapu, a Tango és Cash, nemrég az Aljas nyolcas, a Menekülés New Yorkból és számos egyéb.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img