Stellar: Coinbase felvétel és Binance bug

spot_img

Az elmúlt napokban a fórumon is népszerű témának számított a Stellar, amit már csak néhány nap választhat el egy nagyobb bejelentéstől. Emiatt talán nem is meglepő, hogy a Coinbase-nél is éppen mostanra időzítették az XLM felvételét, amit az esti órákban jelentettek be a bróker online csatornáin.

Mint azt a korábbi felvételek során már megszokhattuk, elsőként most is a Coinbase Pro felületére érkezik meg az újonc, ami néhány nap múlva a fő platform is követhet. A Stellarral kapcsolatban azonban szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy bugra is, ami a Binance Desktop kliensét érinti.

XLM tokenek küldésekor nemcsak a címzett wallet címére, de a címhez tartozó MEMO kód megadására is szükségünk van, amit a fogadó tárca címe mellett tüntetnek fel a tőzsdék és a wallet szolgáltatók. Ez lényegében egy biztonsági kódnak felel meg, amit mellékelnünk kell a tranzakciók indításakor.

Sajnos a Binance desktop kliensében, a Stellar kiutalásakor előbukkanó menüpontban a MEMO szót nem fordították le angolra, a kínai jelek miatt pedig könnyen megfeledkezhet az ember a kód megadásáról, ami nélkül a küldött tokenek örökre elveszhetnek. A napokban az egyik szerkesztő társunk is majdnem emiatt veszítette el saját XLM-jeit, ezért szerettük volna a ti figyelmeteket is felhívni erre a hibára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img