Az esős évszak enyhíthet a bányászok kínjain

spot_img

A kriptopénz bányászat nyereségessége szempontjából kulcsfontosságú tényező az elektromos áram ára. Kínában ehhez sok más országnál kedvezőbb áron lehet hozzájutni, de az elhúzódó medve piac miatt a minereknek még itt is küzdeniük a túlélésért. Míg a helyiek korábban hatalmas üzemekben hoztak létre a bányász telepeiket, az utóbbi időben egyre többen használnak úgynevezett Mobil Box-okat, vagyis olyan könnyen szállítható tárolókat, amelyeket szükség esetén könnyen át lehet telepíteni az ország egyik szegletéből a másikba.

A népvándorlás pedig hamarosan beindulhat, ugyanis nyáron az ország több tartományában is beköszönt majd az esős évszak, ami alatt az ott található vízerőművek verhetetlen áron kínálják majd az üzemeltetéshez szükséges energiát. Ezt a lehetőséget ragadhatja majd meg a Bitmain is, ami a hírek szerint 200 000 raktáron lévő bányagépet, nagyjából 80 millió dollár értékű árukészletet költöztethet majd át az érintett területekre.

A bányász felszereléseket gyártó óriás legmodernebbnek számító S9, S11, S15 és T15-ös gépei közül *készlethiányra* hivatkozva már több sem érhető el honlapjukon, ennek valós oka azonban inkább az lehet, hogy a május-június táján érkező és szeptemberig tartó monszun alatt végzett bányászat sokkal nagyobb profittal kecsegtethet számukra mint az eszközök értékesítése. Szakértők szerint ezen időszak alatt egy ASIC napi $1.29 (S9) és $3.38 (S15) körüli bevételt termelhet majd a vállalatnak, aminek visszatérése bizonyára ismét a korábbi csúcsok irányába lökheti majd a hashrate-et is.

4 hónapos Bitcoin hashrate rekord, 60% növekedés az aljról

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img