Változás a Launchpad ICO-k lebonyolításának rendszerében

spot_img

A gyengélkedő hétvégi piac ellenére, a BNB árfolyama az elmúlt órákban mintegy 14%-kal erősödött. Az ok a Binance ICO platformjának működésében eszközölt fontos változás, ami tovább növelheti az igényt tőzsdei tokenjei iránt.

A Launchpadon ebben az évben már három projektbe szálhattak be az oldal felhasználói és bár a gyűjtéseken célárként feltüntetett milliók minden esetben percek alatt összejöttek, a fokozott terhelés miatt lelassuló rendszer és a hoppon maradt befektetők elégedetlensége miatt CZ-ék új szabályokat léptettek életbe. Míg az eddigiek során a véletlen és a vak szerencse döntötte el hogy éppen kinek az ajánlatát volt hajlandó feldolgozni a tőzsde, a jövőben a… véletlen és a vakszerencse fog dönteni, egy olyan rafkós csavarral kiegészítve, amivel persze a Binance sem fog rosszul járni

A változás lényege, hogy az ICO-kat ezentúl lottósorsolás szerűen fogják lebonyolítani, vagyis a résztvevők nevei egy nagy kalapba kerülnek ami akár azt is jelenthetné, hogy mindenki egyenlő esélyekkel szállhat majd harcba az áruba bocsátott tokenek megszerzéséért. Na de itt jön az a bizonyos csavar, a győzelem esélyét ugyanis nagyban befolyásolhatja, hogy a vásárlók átlagosan hány darab BNB-t tartottak letétben az ICO-t megelőző 20 nap során. Aki sok tokennel rendelkezett, annak akár ötször akkora esélye is lehet a győzelemre mint a többieknek, ráadásul a közzétett magyarázó táblázat szerint, a részvétel feltételeként egy meghatározott BNB mennyiséget (100 db) is előírhatnak.

Mivel az új ICO-k érkezésének időpontját a tőzsde vezetőin kívül senki sem tudhatja előre, ezek bejelentése újra és újra jelentős kilengéseket okozhat majd a BNB árfolyamában. Bár az jelenlegi rendszer megváltoztatására mindenképp szükség lenne, az új szabály sokkal inkább tűnik egy BNB-t mesterségesen pumpáló, mintsem egy igazságosabb felosztást segítő megoldásnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img