Hyperledger ismertető

spot_img

Oldalunkon korábban már többször is megemlítettük a Hyperledgert és annak IBM-hez köthető leágazását, a Hyperledger Fabric-ot. Ezzel kapcsolatban érkezett hozzánk az a kérdés, hogy akkor ez most egy kriptopénz-e és ha igen hol is lehet megvásárolni.

A Hyperledger nem egy kriptopénz neve, hanem egy olyan szövettségé, ami az iparág jövője iránt elkötelezett fejlesztőkből, mérnökökből és vállalatokból áll. A Hyperledgert a Linux alapítványa hozta létre még 2015-ben, több mint 250 partnerük között pedig olyan nevek találhatóak, mint például a Walmart, az IBM, az Intel vagy éppen az amerikai jegybank.

A szervezetet célja olyan szabadon felhasználható, nyílt forráskódú megoldások kifejlesztése, amelyek széleskörben elősegíthetik a blokklánc technológia alkalmazását. A Hyperledger nem fog saját kriptopénzt kibocsátani, mert fejlesztéseik nem a pénzügyi eszközök tranzakciójára fókuszálnak.

Food Trust: A Walmart és az IBM által használt élelmiszerminőséget ellenőrző megoldás is a Hyperledgert használja

A blokklánc technológia beépülése a klasszikus IT megoldások közé idővel olyan hétköznapivá teheti annak használatát, mint ahogy azt például a felhőalapú rendszerek elterjedésénél is megtapasztalhattuk,

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img