Tim Draper Argentínában: A bitcoin megoldás az ország bajaira

Megosztom

Érdekes interjú jelent meg Tim Draper kockázati tőke befektetővel és bitcoin “bálnával” az argentin La Nacion jóvoltából. Draper a saját nevével fémjelzett Draper Venture Network kockázatitőke-társaság rendezvényére érkezett Argentínába, és lehetősége nyílt találkozni az ország első emberével.

Draper a beszélgetés során a bitcoin fizetőeszközként történő legalizációját és az argentín peso kiváltását javasolta. Szerinte a pénzromlás megállítására és ez egyre súlyosodó gazdasági problémák okozta agyelszívás visszafordítására tökéletesen alkalmas a bitcoin és a blokklánc technológia, hiszen egy innovációt törvényhozási szinten ösztönző ország vonzó célpont a befektetők és a vállalkozók számára. Nincs jobb időpont a nagy rizikóvállalási hajlandóságú “hősök” színrelépésére, mint egy gazdasági válság. A blokklánc tech és a kriptopénzek az ország bankszektorát, kereskedelmét és pénzügyi szolgáltatásait is felráznák.

Tim Draper egy kétmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező befektetési társaságot vezet, remek szimattal vásárolta be magát számos olyan cégbe, melyek később technológiai óriásokká nőtték ki magukat. 30.000 darab bitcoinnal rendelkezik, melyekre egy amerikai szövetségi aukció során tett szert, a találgatások szerint 400$-os darabár körül. Argentínában úgy jön képbe, hogy alapjai hárommillió dollárral szálltak be argentín cégekbe, az ország vezetőinek pedig, főleg egy gazdasági összeomlás peremén, érdeke meghallgatni külföldi befektetők javaslatait.

Nem mellesleg ő rendelkezik az egyik legoptimistább árfolyamjóslattal az összes véleményvezér közül. Változatlanul fenntartja a 2022-2023-as 250.000$/BTC várakozását, szerinte ekkor már a világgazdaság 5%-a bitcoinban fog bonyolódni.

Tim Draper: 250.000$/BTC 2022-ben

Még ha óriási anyagi érdeke is fűződik a bitcoin sikeréhez, nem feltétlenül hibás a megközelítése az argentín gazdaság stabillá és vonzóvá tételével kapcsolatban. Az argentín peso (ARS) árfolyama hat év alatt tizedére esett a dollárral szemben, ez olyan mintha ma 2200 forint lenne egyetlen dollár.

A spekulánsok nagyon szeretik az ilyen havi támaszok letörését. Forrás: Tradingview rajzoló

Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel