KIN token (KIN) ismertető

spot_img

A Trust wallet integráció kapcsán jártunk utána a KIN tokennek, ami egy kanadai chat alkalmazás által kibocsátott kriptopénz.

Nimiq és Thunder Token airdrop a Binance hivatalos walletjében

A Kik chat appot 2009-ben hozták létre. Felhasználóinak száma 2018 decemberében 300 millió fő volt, amiből 9.17 millió volt aktívnak tekinthető. A Kik egyik legfőbb vonzereje hogy felhasználói az anonimitást is választhatják, ami az adatkezelési botrányoktól hangos Facebookról és WhatsAppról menekülő fiatalok egyik új otthonává tette. Másik jellegzetesége pedig a botok használata, melyek a történetek mesélésétől a pizza rendelésig sok mindenre beprogramozhatóak. A Kik Interactive 2017-ben döntött úgy, hogy létrehozza saját kriptopénzét,a 2017 őszén megrendezett ICO pedig 98 millió dolláros bevételt hozott a cégnek.

A KIN az Ethereum és a Stellar blokkláncán egyidejűleg létezik, melyek között az átjárhatóságot a későbbiekben az Atomic Swaps nevű eljárással fogják biztosítani. A  tokenekhez a chat alkalmazásban végrehajtott feladatok végrehajtásával lehet hozzájutni, például kérdőívek kitöltésével, az ökorendszer alkalmazásainak akítv használatával vagy jó minőségű tartalmak készítésével.

A KIK mobil felhasználóinak 70%-a 13-24 év közötti, a statisztikák pedig azt mutatják, hogy észak-amerikai fiatalok 33%-a jelen van a platformon. Miközben más közösségi oldalak (pl.: Facebook) reklámokkal árasztják el az usereket, a KIK úgy profitálna felhasználóbázisából, hogy azok se járjanak rosszul. Ezzel a KIN leginkább a BAT egyik versenytársa lehet.

A KIN jövőjére az amerikai tőzsdefelügyelet jelentheti a legnagyobb veszélyt, ugyanis a SEC jelenleg is vizsgálja, hogy a tokenek kibocsátása sértette-e a hatályos törvényeket vagy sem. Ha igen, a KIN-ügy a kripto szabályozás egyik kirakatperévé válhat. A fejlesztést ettől függetlenül sem állították le, a tegnapi napon a Trust Wallet mellett például a 200 000+ online fórumot egybefogó Tapatalk is bejelentette, hogy integrálja a KIK tokenjeit és egy airdrop formájában 2000 KIN-t utal át minden felhasználója számára. A tokenekhez egyelőre még csak kissebb tőzsdéken lehet hozzájutni, de a Trust wallet támogatása azt mutatja, hogy a Binance is érdeklődhet a felvétele iránt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img