A NATO korábbi főtitkára egy blokklánc projekthez csatlakozott

spot_img

Anders Fogh Rasmussen, a North Atlantic Treaty Organization (NATO) korábbi főtitkára a Concordium névre keresztelt blokklánc projekthez csatlakozott tanácsadóként a startup bejelentése szerint. A közleményt március huszadikán maga Rasmussen is megerősítette egy tweet formájában:


A politikus szerint még csak most kezdjük látni a blokklánc értékeit, köztük a demokratikus folyamatokban betöltött szerepét. Nem véletlen, hogy a demokráciát emlegeti a dán szakember, 2001 és 2009 között ugyanis Dánia miniszterelnöki székét is elfoglalhatta. A Concordium a “világ első ID/KYC kész blokklánc hálózataként” határozza meg önmagát, a meglehetősen általános bemutatkozó az oldaluk tüzetesebb átvizsgálása után csak némiképp lesz világosabb.

Egy “globális piacteret” kívánnak létrehozni a “tranzakciók logolására”, egy olyan információforrást, melyet bármely kormányzati szerv, cég, vagy hétköznapi felhasználó igénybe vehet okosszerződések használatához. Azt is megtudhattuk, hogy szakértőik szerint “paradigmaváltás” előtt állunk a blokklánc fejlesztésben, az új generáció már “előrehaladottabb üzleti fókusszal” fog megjelenni.

Proof-of-Stake modellel dolgoznak, aki szeretne jobban elmélyedni a technológia részleteiben, az itt megteheti. Kézzelfogható konkrétumokat is megtudtunk a céljaikról, ezek között szerepel egy szavazási rendszer, mely a “polgári társadalmak” és a “demokrácia értékeinek” védelmét hivatott ellátni. Ezt a projekt társalapítója, Lars Seier Christensen mondta el, a szakember egyben a Dán Saxo bank társalapítója.

A nem túl világos – vagy nem túl jól kommunikált – célok ellenére úgy tűnik, hogy a nagy nevek megnyerésében viszont kifogástalan munkát végeznek, a CEO pozíciójára például Lone Fønss Schrøder-t kérték fel, a Volvo Car AB elnökhelyettese, egyben az IKEA boardjának tagja igent mondott.

Visszatérve a NATO korábbi főtitkárára, Rasmussen számára nem új a demokrácia ügyének védelme, nem csupán azért, mert egy nyugat-európai ország miniszterelnöke volt. Azért is, mert a Rasmussen Global nemzetközi tanácsadócég alapítójaként régóta dolgozik demokratikus problémákon, transzatlanti kapcsolatokon, gazdaságfejlesztésen és EU-s projekteken.

Ha sikerül többet megtudnunk a Concordium lényegéről, beszámolunk róla, csatlakozz Discord csatornánkhoz, hogy értesülj erről, más fontos piaci hírekről egyaránt!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img