Ha tréfa-répát eszel, mindig vidám leszel!

spot_img

Tegnap kriptoföldét sem kímélték az április elsejére időzített álhírek, a következőkben ezekből fogunk szemezgetni. A nap kamuhíre egyértelműen a gazdasági- és sajtóközleményeket közzétevő Finance Magnets-é volt, akik a SEC által jóváhagyott két Bitcoin ETF indulásáról számoltak be. Ezt több híroldal is átvette, akik közül nem mindenki tette közzé az anyag utolsó, április 1-ére utaló mondatát.

Hogy még hitelesebbnek tűnjön, a cikkhez egy tweetet is photoshoppolt a híroldal, amire ráklikkelve ugyan a sokat sejtető “Soha nem mondok le rólad” című dal klipje jött elő, de a Bitcoin árfolyama ettől függetlenül a publikációt követő órákban emelkedésnek indult és a hajnali kitörés előtt már nem is tért vissza a kiindulás pontjáig.


Ugyancsak az első hallásra hihetőnek tűnő kategóriába tartozott a MyEtherWallet tréfája, mely szerint a törvényalkotók felől érkező nyomás miatt a jövőben csak személyi igazolványos azonosítást követően tennék lehetővé a walletekhez való hozzáférést. Őszintén szólva nem lepne meg, ha ez a hír néhány év múlva már nem csak az április elsejei öszefoglalókban köszönne vissza.

Említésre méltó volt még, hogy amerika legnagyobb bankja, a JPMorgan integrálta az XRP-t és hogy Vitalik Buterin baráti jobbot nyújtott az “ősellenség” Justin Sunnak (Tron), akit egy másik hír szerint egyébként közgazdaságtani Nobel-díjra is jelöltek.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1112581840630484993

De nem fért a bőrébe a Forbes egyik újságírója sem, aki a CNBC hírcsatorna műsorvezetőit nevezte meg az ipar legjobb szakértőiként. Korábban mi is írtunk arról, hogy a TV kriptós hírműsorában közzétett tanácsok az esetek 95%-ban hibásak voltak és amikor a műsorvezetők vásárlásra buzdítottak az árfolyam szinte mindig esni kezdett, ha pedig az eladást javasolták, azonnal emelkedőbe fordult a trend.

Ha a CNBC szerint esni fog a BTC ára, ideje bevásárolni?

Végül pedig nem mehetünk el a viccek vicce, a mém kategóriába sorolható Dogecoin 20%-os emelkedése mellett sem. Ebben persze semmi kamu sem volt, a bálnák stílusosan időzíthették erre a napra a tűzijátékot. Az időtlennek tűnő Doge őrület eredetével ebben az írásunkban foglalkoztunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img