Kriptopénzek az USA 2020-as elnökválasztásán

spot_img

Vészesen közeledik a 2020-as amerikai elnökválasztás, hamarosan kiderül, hogy Trump elnöksége megérdemel-e még egy ciklust a bátrak hazájában. Az biztos, hogy kihívóból nem lesz hiány, minden eddiginél több jelölt méretteti meg magát, különösen a demokraták táborában.

A közösségi médiában és a titkosszolgálati zsargonban csak POTUS (President Of The Unites States) névvel illetett pozició bizony nagyon kapós, sokan álmodoznak arról, hogy a világ (még) vezető szuperhatalmát irányíthassák. Maga Trump elnök tudomásunk szerint még sosem foglalkozott kriptopénzekkel, legalábbis nem tett róluk nyilvánosan említest,

A kihívói között viszont többen is vannak, akik valamilyen formában már beszéltek a kriptopénzekről, sőt, olyan is akad, aki már vásárolt is. Cory Booker még nem biztos, hogy indul, a demokrata politikus azonaban a szenátus kommunikációval, innovációval és az internettel foglalkozó bizottságának tagja, így a választásokig még akár az is lehetséges, hogy megtudjuk, mit gondol a kriptopénzekről.

Tulsi Gabbard viszont már biztos jelöltje a demokratáknak, a politkusnő pedig nem csupán említette már a kriptopénzeket, de a 2017-es bullrun során azt is megtudhattuk, hogy korábban litecoinba és ethereumba is fektetett. A következő, említésre méltó jelölt Elizabeth Warren, belőle is könnyen elnökjelölt válhat, ha pártja úgy dönt, hogy őt választja.

Warren többször is beszélt már a kriptopénzekről, méghozza kritikus hangnemben, kifejtette, hogy sokkal többet kellene tennie a kormányzatnak a kriptopénzek szabályozásáért, hiszen azok a volatilitásukkal sokat ártanak a befektetőknek. Mindemellett külön kiemelte az ICO-k kérdését, arról beszélve, hogy a legtöbb ICO után még működőképes terméket sem sikerült előállitania a legtöbb projektnek, csak felmarkolták a pénzt, eredmények nélkül.

Maga Donald Trump is indul, ahogy szóba került, ő maga sohasem beszélt még a kriptopénzekről, viszont kormányában többen is vannak, akik optimistán nyilatkoztak a terület jövőjéről. Steve Bannon, Trump korábbi tanácsadója, az amerikai politika egyik legbefolyásosabb alakja azt is elárulta, hogy “bizonyos mennyiségű” bitcoinnal rendelkezik, sőt, utility tokeneket szeretne inditani.

Peter Thiel, a Trump transition team – az elnökség átadás-átvételének folyamata – tagja úgy nyilatkozott, hogy a “bitcoin digitális arany”, azt is elárulta, hogy számos blokklánc projektbe fektetett tőkét. A republikánus pártban egyelőre nincs senki, aki szembe akarna szállni Trump-al, azonban van néhány független jelölt, aki birokra kelne az ingatlanmágnásból lett politikussal.

Köztük a kriptopénzek piacán korántsem ismeretlen John McAfee, a virusirtó fejlesztéssel világhirűvé vált különc. McAfee olyannyira hisz a területben, hogy 2020-ra nem kevesebb, mintsem egymillió dolláros BTC árfolyamot jósol. Nem ez az első alkalom, hogy indul az elnökválasztáson, ezúttal azonban az IRS (az USA adóhatósága) fürkésző szemei elől nemzetközi vizekre “menekült”, onnan irányitja kampányát.

Néhány hónap múlva megtudjuk, hogy pontosan kik indulnak az elnökválasztáson, a már biztos, és a még bizonytalan indulók listája alapján akár az is lehet, hogy egy olyan ember fogja vezetni a nyugati világot, aki érti a kriptopénzeket, legalábbis nem teljesen ismeretlen számára a terület.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img