„A fejlett világnak nincs szüksége kriptopénzekre!”

Megosztom

Egy dél-koreai kriptós konferencia vendége volt a jól ismert Andreas Antonopoulos. A Bitcoin nagy misszionáriusaként híressé vált előadó, tanár és bestseller író ezúttal rendesen felhánytorgatta a piac és a technológiai bajos dolgait. Lássuk a mondanivalóját, röviden.

Mikor jön a tömeges elterjedés?

Ezt a kérdést boncolgatva Antonopoulos arra jutott, hogy az embereknek igényük kell, hogy legyen a kriptopénzekre. Elismerte, hogy olyan helyeken, mint Dél-Korea ez az igény egyelőre nem létezik. Többek között azért nem, mivel a kripto eddig csak „szimulálni” próbálta a valós pénzügyi rendszereket. „Koreának nincs szüksége kriptopénzekre” – mondta.

„Őszintén, mi az értelme a kriptopénzeknek egy olyan országban, ahol a bankrendszer és a pénzügyi szolgáltatások ilyen fejlettek?”

Antonopoulos szerint a fejlett országokban az igény csak nagyon lassan fog megteremtődni. Ezekben az országokban a vonzerőt a decentralizált pénzügyi rendszerek és a mikrotranzakciós megoldások jelenthetik majd.

Tényleges elterjedéshez a mostaninál is kevesebb middle-man szükséges a piacra. Az internet fejlődésével párhuzamot vonva ezt mondta: „első lépés: cseréld le a faxgépeket. Második lépés: készíts olyan alkalmazásokat, amiket soha nem tudtak volna megcsinálni a faxgépek”.

Könyvelni is nehéz

Antonopoulos felhívta a figyelmet arra, hogy a kriptot még mindig egy szűk közösség dominálja, aki spekuláns, anarchista, vagy a tőkejövedelme adózását szeretné elkerülni. Szerinte az üzleti felhasználást és adopciót is az ölte meg, hogy a könyvelés számára iszonyú teher a tranzaktálás. Az árfolyamnyereséget gyakorlatilag elköltheti a könyvelés költségeire a vállalkozó.

Pozitívnak maradni

Antonopoulos a fent leírtak ellenére pozitív marad. Arra hivatkozott, hogy pl. az ICO ipar már felborította a kockázati tőke működését és a kripto egyre több piacon fog fellépni diszruptív módon. Továbbra is bízik abban, hogy a Bitcoin 10 év múlva leelőzi a Visa-t és a MasterCard-ot is, azután pedig határ a csillagos ég.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel