Máris feltörték a beépített tárcás Samsung S10-et

spot_img

A napokban bejárta a világ tech sajtóját, hogy egy egyszerűnek tűnő eljárással sikerült feltörni az új Samsung S10 védelmét. A beépített kriptotárcával rendelkező telefon az utóbbi hónapokban pozitív fogadtatásra talált a kriptós közösség körében, hiszen az egyelőre 3 országban (USA, Kanada, Dél-Korea) elérhető, előre telepített alkalmazással egyszerűsödik a kriptopénzek használata.

Az említett három ország felhasználói számára aktív Samsung Blockchain KeyStore alkalmazásban, az előre kiszivárgott képekkel szemben, bitcoin nem érhető el, a jelenlegi funkcionalitás kimerül az ether és az ERC-20 tokenek kezelésében.

BRÉKING: A Samsung Galaxy S10 gyári kripto támogatással érkezik

A mostani hack során nem a tárcát érte támadás, pontosabban nem közvetlenül: Ujjlenyomatvétellel, a képek feldolgozásával és profi 3D nyomtatással a lelkes támadó átjutott az S10 védelmén, ezzel pedig minden olyan alkalmazás elérhetővé vált számára, amely PIN nélkül, ujjlenyomattal oldható fel. A sikeres 3D nyomtatás harmadjára jött össze, és 13 percet vett igénybe, a mintavétel és képek szerkesztése ennél többet. Állítása szerint minden S10 telefonnal meg tudná ugyanezt csinálni, melyet a használója összefogdosott.

I attempted to fool the new Samsung Galaxy S10’s ultrasonic fingerprint scanner by using 3d printing. I succeeded.

A kriptotárcán kívül még számos más pénzügyi app, például a népszerű Revolut is ujjlenyomattal feloldható, úgyhogy rövidesen várható a Samsung lépése az ügyben.

A kriptopénzek kezelése és tárolása az egyik legégetőbb kérdés, ha a globális adopció kihívásairól beszélünk. Száz meg száz tárca alkalmazás (köztük számos hamisítvány) érhető el az AppStore és Google Play kínálatában, ezeken kívül asztali és hardveres tárcákban, tőzsdéken, illetve papír tárcák felhasználásával kezelik kriptopénzeiket az emberek. Az egyik fontosabb értékajánlat, a “vedd kézbe a pénzügyeid a harmadik felek elhagyásával”, az átlag felhasználó számára egyben óriási teher is.

Jelenleg konszenzusosan legbiztonságosabbként elfogadott papír tárcák, és a Ledger hardver tárca is csak néhány éves-évtizedes megoldást nyújtanak. Míg előbbi esetében a fizikai sérülések (tűz-víz-repülő), utóbbi esetben a gyártásról és szoftveres támogatásról gondoskodó cég jelentik a leggyengébb láncszemet.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img