Ripple igazgató: az XRP nem fogja felváltani a dollárt

spot_img

A tavalyi évben egymást érték a kriptopénzek árfolyamairól szóló, vadabbnál vadabb jóslatok és ez alól az XRP sem volt kivétel. Míg a szerényebb becslések a korábbi 3 dolláros csúcs megduplázódását vetítették előre, mások több száz dollárra tették a tokenek várható, jövőbeli értékét.

Mivel ez utóbbi teljesülése esetén piaci részesedése már többszörösen haladná meg a világ teljes arany- és ezüsttartalékának mértékét, sok befektető reménykedik abban, hogy “a bankok kriptopénze” egyszer akár át is veheti a ma ismert nemzeti valuták szerepét. A napokban a tokeneket kibocsátó Ripple igazgatója, a PayPal vezetőjével folytatott panelbeszélgetés során gondolta úgy, hogy csitítja az ezzel kapcsolatos elvárásokat.

Brad Garlinghouse szerint nem valószínű hogy az elkövetkező 20 évben a Bitcoin, az Ethereum vagy akár az XRP átveszi a dollár szerepét, mert a készpénz (USD), a bankkártyák vagy éppen a PayPal ma is megfelelően működnek. Sőt, ő egyáltalán nem is nevezné pénzeknek a kriptókat, sokkal inkább az azokat működtető technológiákat tartja fontosnak. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ha ma pénzt szeretne küldeni egy másik országba, akkor annak az lenne a leggyorsabb módja, ha beletenné azt egy táskába és átrepülne vele a határon, ami szerinte abszurd egy olyan korban. amikor pillanatok alatt képesek vagyunk információt továbbítani a világ bármely pontjára.

Az utolsó percben Garlinghouse arról is beszélt, hogy a legnagyobb kínai fizetési szolgáltató, az Alipay szeretne az Egyesült Államokban is terjeszkedni és hogy ehhez ugródeszkaként akár a new yorki taxis társaságokat is felhasználhatja. Erre a megállapításra a műsorvezető visszakérdez, hogy miből gondolja hogy erre készülnek a kínaiak, hiszen ezt még nem jelentették be sehol. Ekkor mintha egy pillanatra zavarba jönne a Ripple vezetője és dadogni kezd, majd elmondja hogy az Alipay egy globális vállalat és biztosan szeretnének megjelenni egy olyan jelentős piacon is, mint az USA.

Bár lehet hogy csak egy nyelvbotlásról van szó, egyesek azt a következtetést vonták le a történtekből, hogy már alakulóban lehet valamiféle partnerkapcsolat a két cég között. Szerintük Garlinghouse-t váratlanul érhette hogy konkrétan rákérdeztek a kapcsolataira és ezért beletelt pár pillanatba amíg elő tudott állni egy olyan semleges válasszal, amivel nem árul el üzleti titkokat a nyilvánosság előtt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img