Trumpék blokkolnák a nemzetközi átutalások egy részét Mexikóba

spot_img

Az amerikai elnök az utóbbi napokban újra az ország déli határának lezárásával fenyeget, ha a déli szomszéd Mexikó nem állítja meg az USA-ba irányuló illegális bevándorlást (egészen pontosan újabban a nem mexikói származású, politikai menedékjogot kérőket). Ez a téma az elnök legfontosabb kampányüzenete a 2016-os “politika mocsarának lecsapolása” óta. A teljes határra tervezett fal körüli huzavona korábban hónapokra megbénította az államaparátust, hiszen a képviselőház nem szavazta meg az ehhez szükséges költségvetést.

A korábbi kommunikációval (“Mexikó fizet a falért.”) szemben már 2017 végén előkerült, hogy a hatályos Ismerd meg az ügyfeled (KYC) szabályok kiterjesztésével a szolgáltatóknak el kellene utasítania a Mexikóba irányuló átutalási megbízást, vagy a szolgáltatás használatának lehetőségét, ha az ügyfél illegálisan tartózkodik az országban.

Különböző források szerint 24-33 milliárd dollárt küldenek Mexikóba évente a legálisan és kevésbé legálisan az országban tartózkodók, ez pedig az ország egyik legfontosabb bevétele. A téma most egy kansasi képviselő fehér házi nyilatkozata után került elő a Trump-párti sajtóban és a kriptós oldalakon. A képviselő azt is kifejtette, hogy a nemzetközi utalások helyett valószínűleg alternatív megoldásokat próbálnak majd használni az emberek: például a levélben küldött készpénzt.

Trump tarifái betettek a kínai bányászoknak is

Ennél valószínűleg biztonságosabb módot fognak választani. A bitcoin és társai segítségével saját eszközről, gyorsan, blokkolhatatlan módon tudnak pénzt küldeni haza, melyet előbb-utóbb közvetlenül is fel tudnak majd használni az otthoniak. Közvetve tehát a Trump adminisztráció lépései folyamatos vásárlói nyomást helyezhetnek az amerikai piacra, melynek persze a globális árfolyamok alakulására is komoly hatása lenne.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img