Az 55 évnél idősebb amerikaiak 2,7%-a rendelkezik bitcoinnal

spot_img

A goldiraguide nevű, egyébként nemesfémes befektetésekkel foglalkozó oldal tett közzé egy ezer fő megkérdezésével készített tanulmányt a bitcoin ismertségével kapcsolatban. A reprezentatív felmérés során az 55 évnél idősebb korosztályt kérdezték, és talán nem meglepő módon arra jutottak, hogy mindössze 2,7%-uk rendelkezik bitcoinnal.

Ami egy kicsit érdekesebb, az a többi kategória eloszlása:

Nem tudom mi az a bitcoin – 32,9%

Befektetek majd, de nem most. Figyelem a fejleményeket – 4,3%

Befektetnék, de nem tudom hogyan – 3,4%

Rendelkezem bitcoinnal – 2,7%

Nem fektetek be. Tudom mi az a bitcoin, de nem érdekel – 56,7%. Egészen biztos vagyok benne, hogy valóban tudják, hogy mi az a bitcoin 😏

Mielőtt azt gondolná az ember, hogy ugyan kit érdekelnek az öregek, meg hogy mit gondolnak a kriptopénzekről, érdemes megnézni a következő ábrát. A hozzá tartozó tanulmányt a Deloitte jóvoltából itt találod, érdemes elolvasni.

2015-ben az amerikai háztartások össz vagyonának az 50%-a népesség kb 20%-át alkotó generációnál volt. Ők azok az idén már 55 év felettiek, akiket a fenti kutatás is kérdezett. Nagyon nem mindegy tehát, hogy a következő évtizedekben ők hová rakják a pénzüket. A Kripto Akadémián is gyakran elemezzük az intézményi befektetők szállingózását a piacra, melyeken keresztül az idősebb, “tudom mi az a bitcoin, de nem érdekel” generáció is információhoz, és biztonságosnak ítélt befektetési lehetőséghez jut.

Jól mutatja az USA vagyoni egyenlőtlenségeit, hogy a következő évtizedekben még mindig magasan ők lesznek a legvagyonosabb réteg. A mai huszon-harmincas korosztály a pár százalékával meg így járt.

Az Y generáció 71%-a fektetne kriptóba, ha a megszokott intézményeknél tehetné

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img