Átlátható kriptopénz szabályozást ígér az USA elnökségéért induló Andrew Yang

spot_img

Korábban beszámoltunk már a közeledő amerikai elnökválasztás indulóinak viszonyáról a kriptopénzekhez. Vannak köztük olyanok, akik korábban már befektettek ethereumba, litecoinba, akár más kriptopénzekbe is. Olyanok is vannak, akik többször nyilatkoztak már a témában, többé-kevésbé ködös ígéreteket téve.

A demokraták új indulója, Andrew Yang azonban az első, aki kerek egész, a politikához mérten kézzelfogható kijelentéseket tesz a témában. Tajvani szülőktől Schenectady városában született, New York államban, művészeteket, közgazdaságtant és jogot tanult az ország különböző egyetemein, mindenhez is ért.

Kriptopénzek az USA 2020-as elnökválasztásán

Úgy tűnik erősen szociális beállítottságú, miután otthagyta első jogi munkáját, Stargiving.com néven indított egy projektet, mely celebek segítségével vitt jótékonysági programokat. Némi tőkebefektetés után 2001-ben a cég bezárta kapuit, következő állomásként egy MMF Systems névre keresztelt egészségügyi startup alelnöki pozícióját töltötte be.

Több különböző, szintén egészségüggyel foglalkozó startupban dolgozott, a legutolsó ilyen pozícióját a cég eladása után hagyta ott. Ezután indította útjára a Venture for America programot, mely fiatal vállalkozóknak segít az előrejutásban. Nem a kriptopénzek jelentik az egyetlen innovatív területet, amit Yang fontosnak tartana elnökként, gyakran hangoztatja a Universal Basic Income, vagyis a feltétel nélküli alapjövedelem jelentőségét.

Nagy kérdés, hogy mennyi realitása van ennek a világ legnagyobb gazdaságában, hiszen még kis országok is csak most kezdenek kísérletezni a modellel. Rátérve a kriptopénzekre, Yang úgy látja, hogy a kriptopénzek “messze meghaladták” a szabályozás kereteit, így újításra van szükség.

A blokkláncban óriási potenciált lát, a befektetőknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek pedig Yang szerint “tudniuk kell, hogy mire számíthatnak”, az innovációt segíteni kell. Jelenleg államról-államra változik a terület megközelítése, a jelölt szerint ez komoly hátrány az USA számára, versenyre kell kelniük a kriptopénzek kapcsán is Kínával és Európával, ez jelenleg nehéz.

A szabályozó szervezetek terén sincs minden rendben, hiszen a SEC (Securities and Exchange Comission) és a CFTC (Commodity Futures Trading Comission) egymással párhuzamosan jogosult a területtel foglalkozni. Ez szintén olyasmi, amit Yang “megvizsgálna” megválasztása esetén. Nem maradhat ki az ígéretek közül az adózás kérdése sem, az IRS (Internal Revenue Service) munkája kapcsán is tiszta vizet öntene a pohárba, szintén a kriptopénzek fejlődését segítendő.

Annyi bizonyos, hogy Yang valóban foglalkozik kriptopénzekkel, hiszen kampánya során BTC-ben is vár adományokat. Ha értesülünk Yang további terveiről a kriptopénzek kapcsán, be fogunk számolni, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ne maradj le erről sem!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img