Elmaradt a Coinbase bevétele a vártnál

spot_img

A Reuters jóvoltából szereztünk tudomást a Coinbase tavalyi, 2018-as bevételeiről. A hírügynökség információi szerint a brit cégjegyzék alapján a Coinbase-nek 172 millió dollár nyeresége származott a 2018-as üzleti évben. A múltban a Coinbase vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a vállalat USÁ-n kívüli illetőségeiből a teljes nyereségének egyharmad részét szerzi.

Ezekből az információkból már nagyjából össze lehet rakni, hogy a 2018-as évben kb. 460 millió dollár profitot produkált a kriptopénzes szolgáltató.

Hogy ez a szám mennyire pozitív, azt csak az előzetes tervek alapján tudjuk megbecsülni. A Bloomberg 2018 októberében lehozott cikke szerint 1,3 milliárd dollár nyereséget várt a Coinbase az év végére. Az indoklás szerint a cég a tőzsdei díjakból és a tartott kriptopénzek árfolyamnyereségéből tervezte megvalósítani ezt a számot. Ehhez képest a 460 millió, kb. 60%-al marad el a várakozástól.

Az okok között nyilvánvalóan a medvepiac is ott van, ahogy a konkurensek – főleg a Binance, előretörése is. Persze a félmilliárd dolláros nyereség önmagában még így sem egy rossz szám.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img