A jelek szerint BTC/USD kereskedési párt tesztelhet a Nasdaq

spot_img

A Bitcoin az elmúlt órákban ismét tett egy próbát az $5400-os szint áttörésével és talán nem véletlen, hogy a vásárlók fokozódó érdeklődése egybeesett egy TD Ameritrade felhasználó által közzétett felfedezéssel.

A TD egy amerikai pénzintézet, ami 11.5 millió ügyfél pénzét kezeli, online felületén pedig a Nasdaq szoftverén keresztül kínál befektetési lehetőségeket felhasználói részére. A Twitteren @cryptopolis_x az esti órákban lett figyelmes arra, hogy a TD számláján elérhetővé vált egy CXERX elnevezésű kereskedési termék, amit kiválasztva a Nasdaq BTC/USD grafikonját töltötte be neki a rendszer.

https://twitter.com/cryptopolis_x/status/1120352266836426752

A trader rögtön ezután felvette a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ahol azt mondták neki, hogy a CXERX szimbólum még nem egy élőben kereskedhető termék és valószínűleg valaki éppen tesztelheti annak a használatát. Ezt egy másik twitterező is megerősítette, aki az Ameritrade számlájának kezdő befektetők számára létrehozott “játékpénzes” felületén felfedezte fel a BTC/USD:CXERX-et.

Az eddig sem volt titok, hogy a világ második legnagyobb tőzsdéje a Bitcoin kereskedés bevezetését tervezgeti. Adena Friedman igazgató tavaly a CNBC-nek adott interjújában nyilatkozott úgy, hogy szerinte a digitális pénzek továbbra is velünk maradnak, csupán időre van szükség, amíg kiforrják magukat és hogy a Nasdaq sem zárkózik el ezek kereskedésének bevezetésétől.

Pár hónappal a fenti beszélgetés után a Nasdaq, a Fidelity és az Ameritrade is társtulajdonosa lett egy kriptopénz kereskedés céljára létrehozott platformnak, az ErisX-nek. Bár mi is csak találgatunk, elképzelhető hogy a képeken is látható CXERX mutató az ErisX platform árfolyamadatait lesz hivatott lekövetni és ezt tesztelhetik éppen az azt életrehívó pénzintézetek.

ErisX: még el sem indult, máris komoly ellenfelet kapott a Bakkt

Ha szeretnél Bitcoint, Ethereumot vagy Litecoint vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a legújabb magyar szolgáltató, a Coinmixed szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img