ErisX: még el sem indult, máris komoly ellenfelet kapott a Bakkt

spot_img

A várhatóan novemberben induló, a New York-i tőzsde által is támogatott bitcoin kereskedőházról a Bakktról már több cikkünkben is beszámoltunk. Az intézmény most egy komoly kihívót kapott, a több neves amerikai pénzintézetet, például a Bitcoin ETF-et bevezetni kívánó CBOE-t, vagy a kriptók ellen nemrégiben még aktívan kampányoló, de egyébként neves brókert, a TD Ameritrade-et maga mögött tudó ErisX személyében.

Az ErisX bitcoin, bitcoin cash, ethereum és litecoin kereskedést, valamint ezeken alapuló határidős ügyleteket kíván elérhetővé tenni ügyfelei számára. Mivel a vállalkozás mögött az Eris Exchange licenszelt, szinén határidős ügyleteket bonyolító tőzsdéje áll, az engedélyeztetési eljárás várhatóan akadályok nélkül folytatódhat le, így a platform jövő március és június között nyithatja meg kapuit. Az ErisX egyik legfontosabb sajátossága, hogy fizikailag kézbesített kriptopénzekkel fog dolgozni, vagyis a rajtuk keresztül megvásárolt coinok ténylegesen kikerülnek az aktív forgalomból.

Mivel a hagyományos piaci szereplők egyáltalán nem bíznak a szabályozatlan keretek között működő kriptotőzsdékben, az ErisX Bakkt-nál szélesebb kínálata újabb érdeklődők előtt nyithatja majd meg az utat a kriptopénzek világa felé.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img