1 millió napi aktív felhasználónál a μTorrent Web

spot_img

Egy hónapja számoltunk be róla, hogy elindult a BitTorrent által fejlesztett, böngészős μTorrent. Nagyon sikerült eltalálni valamit a fejlesztőknek, hiszen az azóta eltelt időben napi egymillióra növekedett a szolgáltatás aktív felhasználóinak száma.

A program segítségével nem csak a böngészőnkben nyithatunk meg, és játszhatunk le torrenteket, de akár torrent oldalak látogatása nélkül is rákereshetünk a .torrent és .magnet kiterjesztésű fájlokra, ezzel nagymértékben csökkentve az ezeken az oldalakon igencsak elterjedt, kártékony programok és vírusok jelentette veszélyeket. Az alkalmazást ezen a linken érhetitek el.

A Tron hangos marketingjéről ismert vezetője 140 millió dollárért vette meg BitTorrent céget és az általa fejlesztett technológiát, mely húzással nem okoztak osztatlan sikert: A cég több vezetője és dolgozója megköszönte, hogy eddig ezzel tölthette az életét, és felálltak.

A Tron megvette, a dolgozók menekülnének Bittorrenttől

Nem csak a vak világba dobálták szét a Tron pénzét: A BitTorrent állítása szerint protokolljaik a világ internetforgalmának 40%-át bonyolítják egy átlagos napon, 170 millió felhasználójuk pedig számos decentralizált alkalmazásukat használja, melyek közül csak egy a fent említett μTorrent Web. A cég régóta vevőt keresett, a Tron pedig nem is találhatott volna jobb befektetést ennél a saját legitimációjának növelésére, és a token ökoszisztémájának fejlesztésére.

A BitTorrent peer-to-peer hálózatának és a Tron (már saját) blokkláncának összekötésére indították a Project Atlas-t, melynek célja, hogy a tron token, mint fizetőeszköz jelenjen meg a rendszerben. Általános torrent probléma, hogy a legtöbben különböző okok miatt nem szeretnek seed-elni, ezzel pedig, különösen a kevésbé mainstream tartalmak esetén, mások letöltési ideje megnő. A sávszélesség és tárhely rendelkezésre bocsátásával automatikusan tron fizetség járna a seedelőknek, a letöltők pedig tron kínálásával meggyorsíthatnák a saját letöltésüket. Az erőforrásaikat rendelkezésre bocsátók így aztán a DPoS konszenzusnak köszönhetően végül valójában tron bányászatot fognak végezni. A BitTorrent termékei továbbra is ingyenesen használhatók maradnak, a Tron ökoszisztémában nem lesz kötelező a felhasználók részvétele.

A BitTorrent streaming szolgáltatásával ráadásul a tartalomgyártók közvetlen, harmadik felet – a platformot – kizáró támogatást kaphatnak a nézőiktől, ellentétben a Twitch-en vagy YouTube-on működő rendszerrel.

Tron a Binancen vásárolható, tárolása a mai naptól az Exodus asztali tárcában is lehetséges. Kíváncsian várjuk a Project Atlas fejleményeit. Az egyelőre nem világos, hogy a kriptopénz árfolyamára a fentieknek milyen hatása lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img