A Kiss magyar származású frontembere kiállt a bitcoin mellett

spot_img

A Kripto Akadémia szerkesztőségi értekezletén néhány héttel ezelőtt megbeszéltük, hogy kevesebb “xy azt mondta, hogy” típusú cikket írunk, hiszen ezen a bizonytalan területen nem szerencsés mások tippjeit, kósza gondolatait menetrendszerűen bemutatni. A frakciófegyelem szellemiségében természetesen követjük is az új irányt, ma azonban kivételt kell tennünk.

Gene Simmons, a Kiss frontembere szerint a bitcoin “volatilis, de nem halott”.

Sőt, a rocklegenda azt is hozzátette, hogy minden alkalommal, amikor halottnak mondják a bitcoint, akkor “felmegy egy kicsit”. Saját bevallása szerint is sok mindennel foglalkozik, számos ügy mellett áll ki a 300 milliós dolláros vagyont felhalmozó zenész, azonban csak olyasmihez adja a nevét, amihez érzelmi kötődése van.

Az izraeli-amerikai kettős állampolgár a zenélésen túl üzletemberként is dolgozik, a többek között általa alapított Kiss együttes köré épített brand három milliárd dollárnyi bevételt termelt az évek során, Simmons elmondása szerint az amerikai kormány ennek jelentős részét adók formájában elvette.

Simmons nem csupán Izraelhez, hanem Magyarországhoz is kötődik, eredeti neve Chaim Weitz, édesanyja Kovács Flóra, édesapja Witz Ferenc. A Blikk-nek 2010-ben adott interjújában elmondta, hogy szülei nem tanították magyarul, azonban nem beszéltek semmilyen más nyelvet, így hozzá is magyarul beszéltek, édesanyjával mind a mai napig szokott magyarul beszélni.

Magyarországra nem kíváncsiak, nem azért, mert haragvás van bennük, hanem azért, mert nem akarnak vakargatni egy olyan sebet, ami sosem fog teljesen begyógyúlni. Simmons édesanyja azért menekült meg a koncentrációs táborban, mert ügyes fodrászként ő vágta a táborparancsnokok feleségeinek haját, ők kérték, hogy ne végezzék ki.

Simmons magyarul szól egy rajongójához.

A szinte horrorisztikusan hosszú, gyakran öltögetett nyelvéről is ismert különc a “kereslet és kínálat” jelentőségében hisz, az államnak “nem lenne szabad” beavatkoznia a gazdaság működésébe. A decentralizáció gondolata Simmons és az együttese számára korántsem új, hiszen bárhol járjanak is a világban, mindenhol ugyanazt mondják az embereknek:

“Nincsenek határok, nincsenek miniszterelnökök: csak egy nemzet létezik, a Kiss Nemzet. Csak egy rock and roll himnusz létezik: Rock n Roll All Night, Party Every Day.”

Már 2017-ben is “érdekes” befektetésnek látta a bitcoint, főként azért, mert nem korrelál más eszközök mozgásával. Sőt, olyannyira elmélyült a területben, hogy még egy Kiss Coin ötlete is felmerült, egyelőre nem tudni, hogy mennyire komoly a szándék egy saját, brandelt kriptopénz létrehozására.

Nyughatatlan vállalkozóról van szó, jelenleg többek között egy saját üdítőmárkán dolgozik, emellett egy kanadai orvosi marihuána cég arcaként is meg-megjelenik a médiában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img