Dissenter: BAT helyett BTC-t osztana a netezőknek a Brave klónja

spot_img

Nyílt forráskódú projekt lévén, a Brave működését bárki és bármikor a saját elképzelésének megfelelően alakíthatja át. Ezt használnák most ki a szólásszabadságot hirdető Twitter szerű oldal, a Gab fejlesztői, akik a privát böngészési funkciók megtartása mellett a Brave szerintük leggyengébb pontját, a BAT tokeneket gyomlálnák ki, a készülő Dissenter (Renegát) névre keresztelt böngészőjükből, méghozzá úgy, hogy a helyére a Lightning Netwörkkel megtámogatott Bitcoint illesztenék be.

https://twitter.com/getongab/status/1120149626202378240

Az nem kérdés, hogy a “Szerezz BTC reklámnézegetéssel netezés közben” sokkal csábítóbb hívószó lehetne, mint a legtöbb ember számára teljesen ismeretlenül csengő “Szerezz BAT-ot…”-tal kezdődő mondat, ugyanakkor nem véletlen, hogy a Brave fejlesztői sem a legnépszerűbb kriptopénzt integrálták a böngészőbe.

A Bitcoin ilyen módon történő felhasználása jelenleg még technikai akadályokba ütközik, a Gab-nál azonban mindenképpen ezt a megoldást szeretnék erőltetni. Álláspontjuk szerint a Brave és a BAT csak egy kifinomúltabb módja annak. hogy az internetezőket ismét eladják a legtöbbet fizető nagyvállalatoknak és ezért fontosnak érzik, hogy alternatívát biztosítsanak a felhasználók számára.

A Brave mögött álló, a Javascript programozási nyelvet létrehozó és Mozilla alapító Brendan Eich egyébként “parazita forknak” nevezte a Dissentert, ami szerinte csak arra lesz jó, hogy a Gab felhasználók nagy részét kitevő, alternatív jobboldali nézetekkel szimpatizáló emberek számára tegye lehetővé a törvények megkerülését. A Dissenter eredetileg egy olyan Chrome kiegészítő volt, ami lehetővé tette az URL címekhez köthető kommentelést, vagyis felhasználói akkor is hozzászólhattak és beszélgethettek egymással egy adott oldal cikkei alatt, ha őket onnan korábban már kitiltották, ezt a funkciót pedig várhatóan a készülő böngészőben alapesetben is támogatni fogja.

Vidd el a Brave Androidos verziójáért járó jutalmat is

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img