Útmutató a Discord használatához

spot_img

A Discord egy bármilyen eszközről ingyenesen elérhető chat alkalmazás.

Főbb funkciói:

  • Azonnali üzenetküldés, videó- és képmegosztás
  • Valósidejű értesítések
  • Nyilvános és privát közösségi csatornák
  • Privát üzenetküldés
  • Több szerver kezelés egyetlen kliensből

Használata:

1. Regisztráció a Discord oldalán.

2. Csatlakozás Kripto Akadémia szerveréhez.

Klikkelj a Kripto Akadémia oldalsávjában található, Kereskedj Velünk pont alatti piros feliratra.

3. Csatlakozás után bal oldalt láthatod a szobák listáját, melyek közül a “#” jelzésűek a chatelésre, a hangszóróval ellátottak pedig az élőszóban történő beszélgetésre alkalmasak. A lakat ikon olyan lezárt szobákat jelöl, amit csak az adminisztrátorok engedélyével látogathatsz.

A különböző szobák között kattintással tudsz váltani. Ahol olyan üzenetek jelentek meg, amiket utolsó látogatásod óta nem láttál, azokat világosabb színnel jelöli a program.

Alap esetben minden egyes Discord üzenetről élő értesítést fogsz kapni, amik telefonon a felső kijelzősávban, számítógépen pedig a jobb alsó sarokban, egy kis felbukkanó ablak formájában fognak előtted megjelenni. Ha úgy érzed zavaróan sok üzeneted érkezik, lenémíthatod a szobákat. Ehhez a jobb egérgombbal kell rájuk klikkelned és kiválasztanod a Mute (némítás) menüpontot. Ha böngészőből használod a programot, csak addig fogsz értesítéseket kapni, amíg a böngészőablak is nyitva van (de ez futhat akár a háttérben is).

A felhasználók listáját jobb oldalt találhatod. Ha alapból nem látnád őket, akkor a jobb felső sarokban lévő figurákra klikkelve hozhatod őket elő. Ha szeretnél valakinek privát üzenetet küldeni, ebből a listából kell kikeresned az illető nevét.

A hang alapú chateléshez mikrofonra vagy headset-re lesz szükséged. Ha belépsz egy ilyen csatornára, a telefonkagyló alatt lévő “X” jelre kattintva hagyhatod el a szobát.

Alap esetben a szobák többsége bárki számára hozzáférhető, de a kereskedési tippekkel foglalkozó csatornákhoz csak az előfizetési díj átutalása után lehet hozzáférést szerezni. Ehhez a vásárlási folyamat során, vagy azt követően emailben kell megadnod nekünk a Discord felhasználó nevedet. Ezt a bal alsó sarokban, a fogaskerék ikonra kattintva előbukkanó ablakban találhatod meg.

Fontos, hogy a felhasználónév nem csupán a regisztrációkor megadott becenévből áll. Ennek része az azt követő négy darab véletlenszerű számjegy is. A formátum tehát így néz ki:

Felhasználónév#1234

Ha kérdésed van a Discord használatával kapcsolatban, azt a cikk alatt vagy magán a Discord csatornánkon is felteheted, de küldhetsz nekünk egy emailt a info@kriptoakademia.com címre is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img